Zadarske "Beštije" priključile se moto defileu "Jaši do zida"

Slika korisnika admin
MK Beštije
Spomen kamenja s ispisanim mjestima i godinom stradanja položili su ispred Zida sjećanja, dobrote i mučeništva

U povodu Dana hrvatskih mučenika, branitelji - motoristi okupljeni u Moto klub Veterani-Croatia organizirali su moto defile "Jaši do zida" prikupljajući spomen kamenja za Zid sjećanja, dobrote i mučeništva u Parku sjećanja Crkve hrvatskih mučenika u Udbini. Na moto defileu, koji se održava od 2007. godine, sudjelovali su motoristi iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Zadarske "Beštije" među prvima priključile su se moto defileu "Jaši do zida".

Alen Vimer, predsjednik Moto kluba "Beštije", koji je u subotu bio u Udbini, prisjeća se kako je pokojni Marijan Božićev Grunf, 2007. godine u Park sjećanja donio prvi kamen iz Škabrnje. Kamenja se prikupljaju da se nikad ne bi zaboravila mjesta gdje su pogubljene nevine žrtve i branitelji za Hrvatsku, neovisno kojemu vremenu kroz povijest pripadali.

- Spomen kamenja s ispisanim mjestima i godinom stradanja položili smo ispred Zida sjećanja, dobrote i mučeništva u Parku sjećanja Crkve hrvatskih mučenika u Udbini, kaže Vimer, predsjednik "Beštija" koje uskoro na drugu godišnjicu smrti Marijana Božićeva Gunfa organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno