Odbačen zahtjev za naplatu računa za održavanje od vlasnika tvrtke-dužnika

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Tko će podmiriti dugove za održavanje?

Odbija se tužbeni zahtjev i nalaže se tužitelju da tuženiku nadoknadi trošak sudskog postupka - rekla je sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Mirjana Lukić izričući u ponedjeljak presudu u postupku u kojem Trgovinski centar Zadar d.o.o. tuži Antu Mrđena i Lindu Pahlić. Riječ je o postupku koji je uslijedio nakon pravomoćne presude na Općinskom sudu zbog duga od 286 tisuća kuna koliko za usluge održavanja za poslovni prostor u trgovačkom centru na Relji TCZ potražuje od Ante Mrđena i njegove kćeri Linde Pahlić.

Sutkinja Lukić obrazložila je kako nisu udovoljene dvije osnovne, kumulativne stavke u ovom postupku zbog čega je ona tužbeni zahtjev odbila. Sutkinja je, naime, obrazložila kako postoji pravomoćna presuda Općinskog suda u Zadru, no da nije vidljivo kako je pokušaj naplate prošao bez uspjeha, odnosno da se uopće TCZ pokušao naplatiti po toj presudi.

Inače, riječ je o postupku koji je vrlo rijedak na zadarskim sudovima, a kojim se pokušalo odgovornost za dugovanje prenijeti s tvrtke na članove uprave radi naplate.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno