Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dječji vrtić otvoren bez HDZ-ovih vijećnika

26.08.2016. 22:00
Dječji vrtić otvoren bez HDZ-ovih vijećnika


Ni otvaranje dječjeg vrtića u Ražancu, projekta teškog preko 2 milijuna kuna, nije prošlo bez dnevnopolitičkih prepucavanja. Jučerašnju svečanu proslavu bojkotirali su vijećnici HDZ-a, većinske stranke u Općinskom vijeću.
Vijećnici oporbe, koji su se uredno pojavili na platou između zgrade dječjeg vrtića i Osnovne škole Jurja Barakovića, ovakvo ponašanje HDZ-ovaca ocijenili su nastavkom višemjesečnih sukoba koji traju u Vijeću Općine Ražanac, a kojima je kao vrhunac prethodila masovna tučnjava u kojoj su sudjelovali i mještani Ražanca prilikom srpanjske sjednice vijeća na kojoj se glasovalo o otvaranju vrtića. Većina je isprva glasovala protiv otvaranja zgrade vrtića, da bi nakon tučnjave i smirivanja situacije samo dvoje HDZ-ovih vijećnika bilo protiv.
Unatoč ovoj neuobičajenoj situaciji, u kojoj se preko leđa najmlađih stanovnika općine prelamaju interesi pojedinih političkih grupacija, jučerašnje otvaranje vrtića proteklo je u opuštenom raspoloženju.
– Zahtjevi koje pred nas postavljaju mlade obitelji predstavljaju prioritet u našoj Županiji. Zato smo pokrenuli i ovaj projekt, a vrtić je sagrađen na parceli koja je u vlasništvu OŠ Juraj Baraković. Sveukupna vrijednost projekta je 2,5 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova je financiralo s 1,4 milijuna kuna, dok je Općina Ražanac izdvojila milijun i 30 tisuća kuna, kazao je Nikola Miletić, načelnik Ražanca. Projekt je s 50 tisuća kuna za uređenje okoliša pomogla i Zadarska županija ispred koje se jučer pojavio župan Stipe Zrilić osobno.
– Najviše me veseli kada dolazim na otvaranje ovakvih objekata jer se radi o našoj budućnosti. Ovo je veliki događaj za Općinu Ražanac, ali i za sve one koji će koristiti ovaj objekt, a vjerujem kako će djeci u njemu biti lijepo i veselo, zaključio je župan Zadarske županije.