Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Ramljak: Nikome ne bih poželio da u ovom trenutku igra u Zadru

26.08.2016. 22:00
Ramljak: Nikome ne bih poželio da u ovom trenutku igra u Zadru


Mislim da, zbog svega onoga što se događalo u proteklom razdoblju, a posebno pretprošle sezone, treba podići spomenik svim igračima koji su kroz to prošli. Nažalost, klub je u takvoj situaciji da nikome ne bih poželio da igra u Zadru, jer znam što ga čeka dolje. Žao mi je, ali to je realnost, valjda će biti bolje – kaže Ramljak
Malo koji igrač u posljednjih dvadesetak godina zadržao se u Košarkaškom klubu Zadar toliko kao Posušak Marko Ramljak. No, i njegovoj zadarskoj avanturi je, nakon šest godina došao kraj. Bilo je to i za očekivati, s obzirom da je Ramljaku na kraju prošle sezone istekao ugovor, no sada je stigla i službena potvrda. Ovaj 23-godišnji krilni igrač od sljedeće sezone nosit će dres Cedevite. Objavio je to zagrebački klub na svojim službenim internet stranicama, predstavljajući trojicu novih igrača, uz Ramljaka još i Filipa Bundovića i Roka Rogića, te novog člana stručnog stožera Danijela Lutza.
Ramljak je u Zadar stigao u rujnu 2010. iz matičnog Posušja, a debitirao je 7. studenog iste godine na Višnjiku protiv Radničkog. Te sezone paralelno je igrao i za A-2 ligaša Pet Bunara, a za Zadar je u šest sezona ukupno odigrao čak 218 utakmica.
– Nekako je brzo to prošlo, nisam računao da ću toliko ostati, mislio sam da ću otići ranije, no tako se rasplela situacija. Mislim da, zbog svega onoga što se događalo u proteklom razdoblju, a posebno pretprošle sezone, treba podići spomenik svim igračima koji su kroz to prošli. Nažalost, klub je u takvoj situaciji da nikome ne bih poželio da igra u Zadru, jer znam što ga čeka dolje. Žao mi je, ali to je realnost, valjda će biti bolje – kaže Ramljak, koji smatra da u Zadru igrački nije napredovao onoliko koliko je mogao.
– Došao sam u najgorem trenutku, kada je sve krenulo nizbrdo, a kada su loši rezultati, u Zadru je jako teško igrati. Uz tu tešku financijsku situaciju, bila je borba da se uopće normalno funkcionira i živi. Cijela ta situacija je očito i na mene utjecala pa nisam izvukao maksimum svojih mogućnosti. Imao sam neke bljeskove, ali zapravo sam se nekako uklopio u sve to i nisam se mogao iščupati da barem jednu sezonu odigram na odličnom nivou. Žao mi je što nisam osvojio barem jedan trofej sa Zadrom, a imali smo prilika, ali očito nije takvo vrijeme.
S Cedevitom je Ramljak potpisao jednogodišnji ugovor. Kakva su očekivanja?
– Ovo je potpuno drugačiji svijet. Bit će tu mnogo igrača, igrat će se tri natjecanja i ludi ritam utakmica. Za sada je plan da igram više prvenstvo Hrvatske, ali vjerujem da ću se svojim radom i igrama izboriti za minute u sva tri natjecanja i postati jedan od važnijih igrača Cedevite – zaključio je Ramljak.
Inače, treninzima Zadra ovih se dana priključio 31-godišnji Zagrepčanin Igor Marić, koji može igrati na pozicijama dva i tri, a koji je nedavno raskinuo ugovor sa slovačkim prvakom Prievidzom. O mogućnosti njegova potpisa za Zadar pisali smo još prije desetak dana i kako sada stvari stoje, to je samo pitanje formalnosti. Marić je odrastao u zagrebačkoj Dubravi, za koju je igrao od 2003. do 2010., s izuzetkom sezone 2007./08., koju je proveo u Zaboku. Potom je godinu dana igrao u Slavonskom Brodu pa u Mariboru, zatim u Heliosu iz Domžala, a posljednje dvije sezone bio je član Prievidze. S tim je klubom prošle sezone osvojio naslov prvaka Slovačke i to kao jedan od najkorisnijih igrača. Za nešto manje od 30 minuta po susretu prosječno je bilježio 14 poena (43% za tri, 91% sl. bac.), uz 5,7 skokova i 2,1 asistencije po susretu.