Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Nasukali se u Blatu!

27.08.2017. 18:50
Nasukali se u Blatu!


PRIMORAC (S) 2
ZADAR 0
STOBREČ – Igralište Blato. Gledatelja: 300. Sudac: Josip Dugandžić (Komin). Pomoćnici: Ante Jurić (Split) i Anita Nenada (Dubrovnik). Strijelci: 1:0 Ožegović (42'), 2:0 Bakić (58'). Žuti kartoni: Barać (Primorac). Crveni:
PRIMORAC (S):  Šolić, Barać, Bakić, Župan A., Omrčen (od 81' Tuta), Boban (od 73' Stipanović), Ožegović, Visković, Domazet, Zebić, Ćerdić (od 19. Prančević). Trener: Dejan Čakić
ZADAR: Gluić, Sarić, Tokić, Ivičić, Župan D., Verunica, Jerbić, Rončević (od 55. Anić), Viduka (od 46' Pranić), Jović (od 65' Torbarina), Smokrović. Trener: Leo Burčul
Unatoč nadanjima da će se iz Stobreča vratiti s punim plijenom, Zadranima se na otvaranju nove sezone dogodio kiks. Momčad sa Stanova doživjela je u 1. kolu Treće HNL jug neugodan poraz kod stobrečkog Primorca. Krajnji rezultat oe utakmice glasi 2:0 u korist domaćina, a zgoditke vrijedne tri boda za Primorac su postigli Ožegović u 42. minuti, te Marin Bakić u 58.
Sam početak utakmice dao je navijestiti da Zadranima neće biti lako u Stobreču. Već u 6. minuti domaćin je imao priliku za vodstvo. Tukao je Bakić s ruba šesnaesterca, ali Gluić se nije dao prevariti. Momčad sa Stanova uzvratila je u 14. minuti susreta. Verunica je poslao upotrebljivu loptu s desne strane za Ivičića čiji udarac s pet metara završava u bloku domaćih igrača. Već u 19. minuti trener domaće momčadi bio je prisiljen raditi izmjenu radi ozljede, iz igre je izašao Ćerdić, a ušao Prančević. Stobrečani ponovno prijete u 22. minuti kada je Zebić uputio opasan udarac iz slobodnog udarca, ali Gluić je ponovno siguran. Zbog izrazito visoke temperature koja je u Stobreču iznosila 33 celzijusova stupnja sudac Dugandžić u 23. minuti igrače obje momčadi poslao je po osvježenje. Do 37. minute nije bilo prilika niti na jednoj strani, a onda je Rončević opasno zaprijetio s 20 metara, ali domaćin je ipak loptu uspio izbaciti u korner. U 42. minuti Primorac je došao u vodstvo. Boban je probio desnu stranu, ušao u šesnaesterac Zadra i uposlio Ožegovića  kojem nije bilo teško pospremiti loptu u prazan gol Zadrana – 1:0. Tako je momčad iz Krševanovog grada na odmor otišla s rezultatskim zaostatkom.
Na poluvremenu Zadrov strateg Leo Burčul radi prvu zamjenu, umjesto Viduke na travnjak šalje Pranića. U 48. minuti Zadar je imao veliku priliku za izjednačenje. Rončević je ubacio s lijeve strane, Verunica propustio loptu, a Ivičić s desetak metara zatresao gredu. I domaćin se budi u 52. minuti, Ožegović je opasno zaprijetio s 18 metara, ali Gluić još bolje intervenira. Tri minute kasnije isti igrač Primorca pokušao je lobom s 30 metara iznenaditi Gluića, na sreću Zadrana lopta je prošla malo pored vratnice. U 55. minuti Burčul se odlučuje i za drugu zamjenu, umjesto Rončevića na teren šalje Anića. Raspoloženi Ožegović je u 57. minuti tukao izvan kaznenog prostora Zadra, ali lopta je preletjela preko gola. Međutim, minutu kasnije domaćin je bio precizan i povisio svoje vodstvo. Boban je odličnom okomitom loptom izbaio cijelu obranu Zadra i uposlio Bakića koji izlazi sam na Gluića, vara ga i posprema loptu u mrežu Zadrana – 2:0. Četitri minute kasnije tukao je Visković s 20-ak metara, ali Gluić se nije dao iznenaditi. U 65. minuti trener Burčul se odlučuje i za treću, posljednju izmjenu. Umjesto Jovića na travnjak šalje Torbarinu. U 72. minuti Anić je pucao s osam metara iskosa s desne strane, ali Šolić se nije dao iznenaditi. Jerbić je u 81. minuti pokušao udarcem s 25 metara vratiti nadu Zadranima, ali njegov udarac nije bio dovoljno precizan. To je ujedno bila i posljednja prilika Zadrana na ovoj utakmici. Domaćini su do kraja uspjeli umrtviti igru i utakmicu sigurno privesti kraju. Zadranima ostaje nada da je ovo tek prva utakmica u sezoni i da ima još puno vremena i prostora za napredak. Ali, treba ga provesti što hitnije.