Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

KRUZERSKI TURIZAM U Gaženicu prvi put zajedno uplovila dva kruzera blizanca!

27.08.2019. 08:20
KRUZERSKI TURIZAM U Gaženicu prvi put zajedno uplovila dva kruzera blizanca!


Jučer su u ranojutarnjim satima uplovila dva kruzera blizanca u luku Gaženica.
Kako doznajemo, kruzeri Celebrity CONSTELLATION i Celebrity INFINITY su blizanci iste tvrtke, koji su prvi put uplovili zajedno u istu luku, što nije baš čest slučaj.
Svaki kruzer broji po 900 članova posade, dok je putnika na jednom bilo 2.231, a na drugom 2.270.
U dobro organiziranom dočeku na kojem smo bili i mi, putnike su dočekali autobusi s vodičima koji su ih odvozili u NP Plitvice i NP Krka, dok se drugi dio putnika, kako smo se uvjerili, odlučio za obilazak stare jezgre Zadra.
U razgovoru s kruzerskim gostima doznajemo kako su jako zadovoljni dolaskom u Zadar.
– Nama je ovo drugi put da smo u Zadru, a planiramo doći i sljedeću godinu. Ovaj put smo izabrali odlazak na Plitvička jezera jer tamo još nismo bili, ali dogodine ostajemo u Zadru jer želimo obići kulturno-povijesne ljepote grada koje su nam ostale u sjećanju, rekao nam je mladi Amerikanac koji na putovanju sa suprugom.
Putovanjem su zadovoljni i drugi putnici pa ističu, naravno, komfor, dobru posadu i odličnu organizaciju, a to je zapravo sve zajedno jamstvo kvalitetnog, sigurnog i sadržajnog putovanja.
Stariji bračni par nam s osmijehom otkriva kako uživa u krstarenju prekrasnim kruzerom. Ovo im je četvrto krstarenje, ali su prvi put na Celebrityiju.
– Prezadovoljni smo uslugom i profesionalnošću, tako da ćemo s ovom kompanijom i dalje krstariti.
Na upit kako im se sviđa uplovljavanje u Gaženicu i doček u Zadru, rekli su nam kako su u Zadru čak treći put.
– Kao što vidite uvijek gledamo na svojim krstarenjima obići i ovaj predivan grad. Danas ostajemo u Zadru jer se osjećamo ugodno, nećemo ići na turističke izlete jer smo te destinacije već obišli. Želimo vidjeti staru jezgru grada i popiti makijato na gradskom trgu, otkrio nam je simpatični par.
Rebeka V. Pevec generalna menadžerica Zadar Cruise Porta nije skrivala zadovoljstvo zbog dobre organiziranosti koja je prepoznata od jakih kruzer kompanija koje su u svoju ponudu uvrstile i Zadar kao jednu od destinacija.
– Dolazak ovakvih kruzera kao što su blizanci, potvrđuju nas kao ozbiljno odredište. Cilj nam je našim gostima pružiti sigurnost, profesionalnost i gostoprimstvo. Moraju se osjećati dobrodošlima jer to je formula napretka i razvoja ovog vida turizma, zaključila je Pevec.
Kruzeri nakon Zadra, po svom rasporedu plove, jedan prema Dubrovniku, a drugi prema Veneciji. (Nikolina MOJIĆ)