STOLJEĆE I PET U pitanju su preški korijeni i genetika

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Ljubica Juravić u Domu na Sfingi proslavila 105. rođendan
Ljubica Juravić i dalje ima volje gledati televiziju iako slabije vidi i čuje, a rado će i popričati sa susjedima iz doma kao i prošetati se
Zvonko KUCELIN
Dan proslave je već uobičajeno napunio dupkom jednu od sala u Domu

Ništa me više ne veseli i željela bih umrijeti, iskrena je bila gospođa Ljubica Juravić kada smo ju, posjetivši ju jučer na rođendanskoj proslavi u Domu za stare i nemoćne na Sfingi gdje živi, upitali što ju drži i što ju još uvijek veseli u životu. Gospođa Juravić broji čak 105 godina pa je svaka rođendanska proslava velika, ne nedostaje čestitara kao ni predstavnika medija, napuniti stoljeće i pet godina i nije mali broj, čak i za otočane koji dugo žive, odakle je gospođa Juravić. Udana u Ždrelcu, rodom iz Preka, ova je gospođa poprilično digla ljestvicu dugovječnosti svoje »loze«, posebice i zbog činjenice da je i dalje bistra uma, da je pokretna, a i puna pozitivne energije koja jednostavno zrači iz nje bez obzira na opasku s početka razgovora koju nećemo ni registrirati. Jer iako je »štufa« svega, kako kaže, Ljubica Juravić i dalje ima volje gledati televiziju iako slabije vidi i čuje, a rado će i popričati sa susjedima iz doma kao i prošetati se.
- Puno je toga iza mene, teško sam živjela i puno toga doživjela i umorila sam se, dodaje, a pritom ju osmjeh ne napušta s lica pa je teško za povjerovati da joj je uistinu dosta svega. Naročito na dan proslave koji je već uobičajeno napunio dupkom jednu od sala u Domu. Ura je bila 10:30 kako to i priliči starijima no veselilo se kao da su kasni noćni sati, a pala je i prigodna zdravica koju je rekao predstavnik korisnika Doma Marko Prgin.
- Prošle godine sam isto držao zdravicu i rekao da ću biti presretan ako to budem radio i ove godine i evo i ove smo godine tu i ove godine slavimo na moje i veselje svih nas ovdje okupljenih, a nadamo se da ćemo i dogodine, kazao je Prgin. Ljubica Juravić zadnjih nekoliko godina živi u Domu jer nema bliže obitelji. Rođena, spomenuto, u Preku, udala se u Ždrelac. Udovica ostaje s 42 godine. Rođena je u težačkoj obitelji s devetero djece. Nikada u životu nije bila ozbiljnije bolesna, a na pitanje svoje dugovječnosti zna reći da su u pitanju preški korijeni i genetika.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Zlatko G.
Idu li vaši novinari još uvijek u Kumrovec na tečaj hrvatskog? Krasno si započeo članak... a 'ljestvicu' diži kad popiješ pola litre crnoga... drugi put skači preko letvice.