Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

SUKOŠANSKO ZAOBALJE Prva debeljačka Ribarska fešta raspojasala i najveće skeptike

27.08.2019. 10:36
SUKOŠANSKO ZAOBALJE Prva debeljačka Ribarska fešta raspojasala i najveće skeptike


Veliki uspjeh prve uopće do sada organizirane autohtone gastro-glazbene i zabavne manifestacije Ribarska fešta u Debeljku, rekli bi, za pamćenje između dječjeg vrtića i modernog kafića Tartaruga ispod velikih krošnji fafarikula-kostela, gdje se smjestila velika pozornica, stolovi s klupama i devet štandova s bogatom ponudom.
– Ako vrijedi poslovica da se po jutru dan poznaje, onda će Ribarska fešta vrlo brzo postati jedan od debeljačkih brendova, kazao je Filip Dražić iz Debeljaka, zamjenik načelnika Ante Martinca.


Tartaruga Ferdovog Karla Jeraka
Pod pokroviteljstvom Općine Sukošan i Turističke zajednice u suradnji s Komunalnim društvom Zlatna luka Sukošan d.o.o., DVD-om Sukošan, KUD-om Zlatna luka Sukošan, nekolicinom debeljačkih volontera i entuzijastima te glavnim promotorom, reprezentativnim kafićem Tartaruga (kornjača) u vlasništvu Ferdovog Karla Jeraka. Vlasnik je mladac ali ima mota.
– Prva organizirana Ribarska fešta odmah je ušla u legendu i sigurno će se lijepim slovima upisati u povijest ovoga sve poželjnijeg poljoprivredno-turističkog naselja za obiteljski odmor u zaobalju Sukošana, naglasila je Mirjana Veleslavić Nadinić, turistička promotorica iz Turističkog ureda TZO Sukošan.
Ruralni turizam izuzetno je perspektivan. Jedan od najzornijih primjera takvih trendova zasigurno je Debeljak, oko tri kilometara zračne linije udaljen od općinskog središta i jedan kilometar od mora u Tustici, kojeg nastanjuje devetstotinjak stanovnika, krase luksuzno opremljene i uređene vile s bazenima i bogatim sadržajima.


Debeljak diše turistički
– Nakon spektakularne fešte sv. Kasijana, 13. kolovoza, s grupom Dalmatino, ova dojmljiva, povijesna Ribarska fešta je putokaz kako u ljetnom šušuru u idućim godinama organizirati događanja u mirnom i gostoljubivom Debeljaku, prepoznatljivom turističkom hitu, poručio je donačelnik Dražićžić
Nevjerojatno veliki broj posjetitelja slilo se u centar Debeljaka na prostor između dječjeg vrtića i kafića Tartaruga.
– Gosti uživaju u bogatoj ponudi ribljih delicija, školjaka, bubica, fritula i kuhanog kukuruza. Sve je začinjeno omamljujućim pjesmama klape Monada, ponosno će Katarina Bebek, direktorica sukošanskih komunalaca.




Gozba, crno vino i provod
Po svemu tome će se pamtiti ova Ribarska fešta u Debeljaku.
– Ovo je vesela dalmatinska zabava koja miriše na pečenu ribu koju jedemo rukama. Pijemo crno vino, super se provodimo, reklo nam je društvo Branka Torbarine, Debeljačanima iz Australije.
Ribarska fešta u Debeljaku bila je istinski gušt za domaće i doživljaj za furešte, Debeljak je tu noć živio onako kako treba, opušteno i zadovoljno.
– U ovoj debeljačkoj Ribarskoj fešti kao da je došlo do idealne sinergije povoljnih cijena hrane i pića te dobre atmosfere, zaključio je Ante Jerak Špaca, a potvrdio Marinko Pavić.