Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zaražen još jedan igrač Zadra, ostali su negativni

27.08.2020. 09:11


Cijeli jučerašnji dan iščekivale su se vijesti s Višnjika o rezultatima testova na COVID-19 kojima su članovi stručnog stožera i svi igrači Zadra osim Gallowaya i Boykinsa bili podvrgnuti u ponedjeljak. Nakon petka kad je netom prije prve pripremne utakmice protiv Alkara obznanjeno da je jedan igrač KK Zadar zaražen koronavirusom svi ostali članovi momčadi su morali u samoizolaciju koja je za većinu njih nakon jučerašnjih rezultata testova postala prošlost. Ipak, loša vijest je da je još jedan igrač Zadra pozitivan na koronavirus što je bila informacija koja je stigla s Višnjika jučer u jutarnjim satima dok se za sve ostale čekanje ishoda protegnulo do u duboko popodne. No, isplatilo se čekati jer su potvrđeni negativni testovi ostalih članova tima što znači da se već od danas vraćaju svojim obvezama u Krešinu dvoranu kao i da će sutra i prekosutra momčad Veljka Mršića ipak sudjelovati na Memorijalnom turniru Tomislav Knežević kojeg otvaraju protiv Šibenke u 20.30 sati u petak u Jazinama. Iz kluba su se u svezi novih spoznaja oko prisutnosti koronavirusa u njihovim redovima i službeno oglasili priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:
"Nakon testiranja na COVID-19 svih igrača i stručnog stožera KK Zadra još je samo jedan igrač pozitivan na koronavirus. Također sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) identitet zaraženog igrača nećemo objaviti. Svi ostali koji su negativni vraćaju se na parket prema uputama epidemiologa. Jedan igrač ima blage simptome dok drugi igrač nema nikakvih simptoma. Svi daljnji koraci bit će usklađeni s uputama epidemiologa. Pozivamo sve da ostanemo odgovorni, da zajedno spriječimo širenje virusa."
 


U Ciboni još 10 pozitivnih na COVID-19


I u Ciboni imaju velikih problema s koronavirusom jer je nakon dodatnih testiranja utvrđeno kako je još devet igrača i jedan član stručnog stožera zaraženo koronavirusom. Iz Cibone su u utorak objavili kako su po dvojica košarkaša i trenera bili pozitivni na COVID-19 nakon čega je odlučeno kako svi ostali igrači, članovi stručnog stožera i djelatnici kluba moraju na testiranje. Klub je dodao kako svi zaraženi imaju blaže simptome, a većina su asimptomatski bolesnici.