Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Još jedna neuspješna deložacija Veselke Birkić

Autor: Irena Jurjević

26.09.2008. 22:00
Još jedna neuspješna deložacija Veselke Birkić

Foto: Filip BRALA



Borba oko stana u koji bi zbrinula sebe i svoju djecu za Veselku Birkić i dalje traje. Naime, jučer nakon što je istekao osmodnevni rok rodbine vlasnika stana da izađe iz tog prostora, Birkić je na vrata postavila ormare kako bi spriječila deložaciju. Naime, i tijekom tih osam dana Grad joj nije ponudio nikakvu alternativu, te je Birkić ostala zabarikadirana u stanu poručujući kako će izaći kada nađe trajni stambeni smještaj.
Jučerašnjem pokušaju deložacije prisustvovala je i policija, a koju je pozvao opunomoćenik vlasnice Gojko Prostran. Također, policijski očevid je napravljen nedugo nakon provale početkom mjeseca. Protiv Birkić je inače podnesena i kaznena prijava zbog protupravnog ulaska.
Veselka Birkić, bivša braniteljica i samohrana majka troje djece u prazan stan uselila je početkom rujna. Naime, već četiri i pol godine pokušava dobiti stan za sebe i svoju obitelj, međutim bezuspješno. Naime, sve upućene molbe za dodjelu gradskog stana su odbijene, a iz Gradskog poglavarstva je poručeno kako praznih stanova nema. Birkić je inače kazala i to kako je prije četiri godine Gradsko poglavarstvo od Ministarstva branitelja dobilo dopis u kojem se traži njeno hitno stambeno zbrinjavanje. Pomoć joj je obećavana četiri godine, a kada je nakon svega konačno dobila priopćenje kako praznog stana nema, odlučila se na provalu. Za prazan stan u zgradama Populare je slučajno čula, kaže.
Inače, otkako je došla u Zadar Veselka Birkić je promijenila čak pet stanova. Ipak, na redovnu listu za dodjelu POS-a ne može doći jer je živjela u Biogradu. U pravilniku Grada Zadra stoji kako se godišnje može izdati pet stanova za socijalno najugroženije slučajeve, a kako Birkić preživljava s dvije i pol tisuće kuna, budućnost joj ovisi jedino o tome.