Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kraj idile – Aco potjerao Becka

Autor: Z L

26.09.2008. 22:00
Kraj idile –  Aco potjerao Becka

Foto: Filip BRALA



Idila u momčadi Zadra je kratko trajala, samo do novog poraza na pripremama u Francuskoj od Choleta (92:80). Razlog nije međutim novi negativni skor, nego, čini se, nepomirljivi razilazak trenera Ace Petrovića i jedne od prinova, Romela Becka. Becka je Petrović naime iznervirao verbalnim egzibicijama tijekom utakmice, posjeo ga na klupu nakon sedam minuta igre i pozvao u igru nakon još nekoliko minuta. Beck je to odbio, pa je otišao u svlačionicu, uz daljnje povike s klupe. Nakon svega, Aco je postavio ultimatum:
– Ili ja, ili Beck.
Beck nije bio u rosteru već za utakmicu s Nancyjem, a rješenje će morati iznijeti Uprava KK Zadra, u ponedjeljak, po povratku košarkaša s priprema.
– Beck je za mene prošlost, a i svaki drugi igrač koji napravi ono što je on napravio. Nije više upitno da Beck više nije igrač Zadra, kategoričan je Aco.
Trener je, zna se, uvijek u pravu, pa je najizglednije da će se pokušati naći zajednički jezik s Beckovim menadžerom Lucianom Capicchionijem kako bi se našao izlaz iz situacije u kojoj je Zadar uložio 250.000 dolara, a sad bi ga se riješio i vratio novac. To neće ići glatko, kao ni traženje novog šutera, no i to je bolje nego forsirano pomirenje nakon kojeg bi se cijele sezone gledalo iživljavanje i prkos s jedne ili druge strane.
Bez Becka u sastavu Zadar je izgubio od Nancyja 79:72. Probudio se Malik Dixon, koji je postigao 27 koševa.