Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Dan otvorenih vrata u Gaženici

26.09.2011. 22:00
Dan otvorenih vrata u Gaženici


Otvorili smo vrata kad smo mislili da ih treba otvoriti. Radi se na mnogim frontovima i mislim da će ljudima biti zanimljivo vidjeti jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj, rekao je ravnatelj Lučke uprave Zadar Ivica Burić


Obećani Dan otvorenih vrata na gradilištu Nove luke Zadar organizira se u petak od 9 do 17 sati.
Dan otvorenih vrata zajednički organiziraju Lučka uprava kao investitor te izvođač radova austrijska tvrtka Strabag.
Riječ je o prvom od najavljenih nekoliko Dana otvorenih vrata na najvećem zadarskom te jednom od najvećih hrvatskih gradilišta.
Za zainteresirane će svakih sat vremena s autobusne postaje na Poluotoku polaziti autobus, a bit će moguć dolazak i privatnim automobilima.
Posjetiteljima gradilišta dijelit će se brošure, a bit će organizirane i prezentacije te obilasci gradilišta u društvu stručnjaka.
Dan otvorenih vrata bio je najavljen još za prošlu godinu. Ipak ravnatelj Lučke uprave Ivica Burić tvrdi da se radovi odvijaju u roku te da će kompletna Nova luka Zadar biti završena u zadnjem kvartalu 2013. godine.
– Otvorili smo vrata kad smo misliti da ih treba otvoriti. Radi se na mnogim frontovima i mislim da će ljudima biti zanimljivo vidjeti jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj, rekao je Burić. U tijeku je tehnički najzahtjevnija druga faza radova kojom je obuhvaćena izgradnja kompletne infrastrukture. Doznajemo da u studenom započinje polaganje blokova za obalne zidove te da na gradilište stižu još dvije garniture za bušenje pilota.