Dan otvorenih vrata u Gaženici

Slika korisnika admin
Autor: 
Adam VIDAS
Zadrani će moći razgledati jedno od najvećih hrvatskih gradilišta

Obećani Dan otvorenih vrata na gradilištu Nove luke Zadar organizira se u petak od 9 do 17 sati.

Dan otvorenih vrata zajednički organiziraju Lučka uprava kao investitor te izvođač radova austrijska tvrtka Strabag.

Riječ je o prvom od najavljenih nekoliko Dana otvorenih vrata na najvećem zadarskom te jednom od najvećih hrvatskih gradilišta.

Za zainteresirane će svakih sat vremena s autobusne postaje na Poluotoku polaziti autobus, a bit će moguć dolazak i privatnim automobilima.

Posjetiteljima gradilišta dijelit će se brošure, a bit će organizirane i prezentacije te obilasci gradilišta u društvu stručnjaka.

Dan otvorenih vrata bio je najavljen još za prošlu godinu. Ipak ravnatelj Lučke uprave Ivica Burić tvrdi da se radovi odvijaju u roku te da će kompletna Nova luka Zadar biti završena u zadnjem kvartalu 2013. godine.

- Otvorili smo vrata kad smo misliti da ih treba otvoriti. Radi se na mnogim frontovima i mislim da će ljudima biti zanimljivo vidjeti jedno od najvećih gradilišta u Hrvatskoj, rekao je Burić. U tijeku je tehnički najzahtjevnija druga faza radova kojom je obuhvaćena izgradnja kompletne infrastrukture. Doznajemo da u studenom započinje polaganje blokova za obalne zidove te da na gradilište stižu još dvije garniture za bušenje pilota.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno