Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Danas 7. kolo Treće lige

26.09.2011. 22:00
Danas 7. kolo Treće lige


Kada se sumira rezultat ostvaren u 6. kolu, županijski trećeligaši manje-više mogu biti zadovoljni. Osvojeno je sedam bodova od mogućih devet. Kiksalo je na svojem igralištu Raštane, koje je vodilo sve do 72. minute, a tada su popustili i gosti iz Konavljanina su poravnali na 1:1 te odnijeli veliki bod, a Raštane oštetile za dva.
Primorac je u srazu s Omišem pokazao svu moć i znanje koje posjeduje te su u nizu ostvarili tri pobjede. Svakako treba istaknuti i najboljeg od igrača u redovima Primorca Roka Mišlova koga je bilo svugdje na terenu te je smogao snage postići i pobjedonosni zgoditak. Velebit se protiv Vala naigrao i nadavao golova. Vjerujemo da je Velebit izišao iz crnog niza poraza.
Iduće kolo je na rasporedu danas. Velebit gostuje u Dubrovniku kod GOŠK-a, Primorac kod Konavljanina, a Raštane kod Primorca 1929.
– Cilj je u Dubrovniku ostati neporažen, a vjerujem da imamo snage i znanja da barem uzmemo bod – rekao je Romeo Čerina, igrač Velebita.
– S Konavljaninom ćemo igrati neopterećeni i vjerujem da se nećemo vratiti kući poraženi. Nadam se makar bodu jer ide nas igra i rezultat – optimističan je Stefan Lazarevski, igrač Primorca.
– Idemo na noge favoriti. Nemamo što izgubiti – napomenuo je Marin Kurtin, igrač Raštana.
Raspored 7. kola, danas (16): GOŠK – Velebit, Zagora – Jadran, Primorac 1929 – Raštane, Konavljanin – Primorac, Val – Zmaj (M); srijeda: Dinara – Jadran LP, Omiš – Zmaj (B), Hrvace – Uskok, Neretva – Neretvanac.
Četvrta HNL
U 4. kolu igrači Sabunjara odnijeli su puni plijen s Jankuše u Obrovcu. Njihov bratski tandem Jurica i Lovre zasjenili su svojim zgodicima napadače Zrmanje. Domaćin nije igrao slabo u polju, imao je dosta prigoda, ali je samo jednu realizirao. Pažani su zasluženo odnijeli bod s Dešenja u Sukošanu. Dva puta su vodili, a junak susreta bio je vratar Paga Ante Zubčić. Sukošanci će žaliti za svojim promašajima. Polača je Škabrnju jednim zgoditkom gurnula na dno ljestvice i odnijela im sva tri boda, dok je DOŠK uzeo sva tri boda Hajduku, kojemu nikako da krene. Dragovoljac je u derbiju izgubio od Krke, dok su Podgradina i Pakoštane završile susret miroljubivo.
ŽNL
Nešto manje od četiri gola u prosjeku po utakmici vrlo dobar je učinak u trećem kolu županijske nogometne karavane. Od strijelaca istaknuo se Lovre Mikas koji je za Novu zoru smjestio tri gola u mrežu Bibinja. Od vratara samo Proroković iz Murvice i A. Buterin iz NOŠK-a nisu vadili loptu iz mreže. Iako je vodeći Debeljak doživio prvi poraz, i dalje su ostali na vrhu ljestvice s bodom prednosti ispred NOŠK-a, Murvice i Vrčeva.
U uvertiri kola Murvica je u Poličniku ugostila Debeljak i ispratila ga sa dva gola u mreži koje su u završnici utakmice postigli Šarić i Jurlina. Gosti sa Šaraja su mogli doživjeti i uvjerljiviji poraz da na njihovim vratima nije bilo vrlo dobrog Tonija Pavića. Na Bravariću NOŠK je bio domaćin do tada drugoplasiranoj Gorici, ali i tu su gosti ostali kratkih rukava. Domaći su poveli zarano u 7. minuti golom Čolaka, da bi pred kraj prvog poluvremena Grđan povisio na 2:0. Sudbinu Gorice zapečatio je J. Baždarić petnaestak minuta prije kraja utakmice. Gornjem dijelu ljestvice primaknulo se i Vrčevo i to zahvaljujući visokoj pobjedi na gostovanju u Galovcu. Momci trenera Željka Števanje su golovima Bučića i I. Števanje poveli sa 2:0, a sredinom drugog dijela smanjio je Jovančević pogreškom vratara Batura. Ipak dvadesetak minuta prije kraja džoker s klupe Vulelija stavlja točku na “i” za 3:1.
U Zadru su snage odmjerili Arbanasi i Dalmatinac, a pobjedu su nakon preokreta odnijeli domaći. Naime, Crničani su poveli golom J. Grgurovića, a zatim Arbanasi režiraju preokret. Najprije Matić izjednačuje, a u drugom poluvremenu u roku pet minuta golovima Bilavera i Lekaja Arbanasi osiguravaju pobjedu. Jedini neriješen rezultat zabilježen je preko Velebita u Gračacu gdje je Velebit ugostio Croatiju. Domaći su dva puta lovili prednost Turanjaca nakon golova Jačana i Kužeta, a poravnavali su Matijević i Radoš.