Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Dječje igralište za djecu Škabrnje

26.09.2011. 22:00


Koordinacija hrvatskih navijačkih udruga pokrenula je humanitarnu akciju pod sloganom “Hrvatski navijači Škabrnji” kojom će se prikupljati novčana pomoć za izgradnju dječjeg vrtića u Škabrnji, najavljeno je na konferenciji za novinare koja je održana u škabrnjskoj Općinskoj upravi.
– Hrvatske navijačke skupine ovom akcijom žele putem dobrovoljnih priloga pomoći mjestima koja su najviše stradala u Domovinskom ratu. Akcija dolazi kao nastavak prethodne koja se zvala “Hrvatski navijači u Vukovaru”, kazao je uime koordinacije navijača Darko Zlodi, vukovarski branitelj koji je devet mjeseci bio u logoru.
Prije dvije godine u Vukovaru se okupilo oko tisuću navijača hrvatskih nogometnih klubova, a novac koji je tada prikupljen na posebnom žiro-računu doniran je vukovarskoj Udruzi sv. Vinka Paulinskog.
– Vukovar i Škabrnja postali su točke poveznice sjećanja na patnju i bol koja su ta mjesta proživjela tijekom Domovinskog rata. Svi navijači u ova dva mjeseca i poslije pokazat će svoje zajedništvo kao i 1991. godine, bez navijačkih obilježja, ali u posebnim majicama tiskanim za ovu humanitarnu akciju, istaknuo je hrvatski branitelj Zlatko Bilaver Zlaćo iz Škabrnje.
Sve navijačke udruge u Hrvatskoj organizirat će u svojim gradovima posebne štandove na kojima će se prodavati prigodne majice i ostali artikli, a cijeli prihod koji se na ovaj način prikupi otići će na poseban žiro-račun namijenjen za izgradnju dječjeg igrališta.
– Predsjednici svih hrvatskih navijačkih skupina iz Republike Hrvatske i susjedne BiH će na Dan sjećanja u Škabrnji zajedno položiti vijenac, poručio je Mario iz koordinacije hrvatskih navijačkih udruga, dodajući kako je nositelj humanitarnog projekta udruga Tornado.
Svi oni građani plemenitog srca, bez obzira na navijačke boje, koji dobrovoljnim prilozima žele pridonijeti ovoj akciji mogu izvršiti uplate na kunski račun “Hrvatski navijači Škabrnji”: 2407000-1500315194, otvoren u OTP banci. Akcija traje do 25. studenoga.