Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prilika za Algebrine stipendije

26.09.2011. 22:00
Prilika za Algebrine stipendije


Nakon osobnih razgovora s kandidatima bit će odlučeno o stipendiranju, a kandidati ovaj put imaju priliku iskoristiti stipendiju iz edukacijskog fonda. Zainteresirani imaju priliku informirati se i prijaviti na web stranici http://savjetnik.algebra.hr
Nova inicijativa  Algebre pod nazivom “Put  do boljeg radnog mjesta”, koja se već treći put zaredom  odvija u devet gradova u  Hrvatskoj, jučer je s provođenjem započela i u Zadru.
Ovim je povodom na Narodnom trgu bio postavljen Algebrin šator, koji će  na istom mjestu biti i danas,  a gdje građani mogu dobiti  brošure sa svim najvažnijim  informacijama o ovoj akciji.  Kako je najavio Bernard Kotlar, voditelj Algebrine poslovnice u Zadru, sutra će se  u Gradskoj knjižnici u 17  sati održati i prezentacija  akcije na koju su pozvani svi  zainteresirani građani. Na  istom će mjestu kandidati  moći pristupiti i posve besplatnom savjetovanju tijekom kojega će u razgovoru  “jedan na jedan” sa stručnjacima za obrazovanje moći  ispitati svoje naklonosti prema sadržaju pojedinog obrazovnog programa. Istaknuo  je također da će nakon osobnih razgovora biti odlučeno  o stipendiranju, a kandidati  ovaj put imaju priliku iskoristiti stipendiju iz edukacijskog fonda ukupne vrijednosti iznad 1,5 milijuna  kuna. Naravno, svi zainteresirani imaju priliku informirati se i prijaviti na web  stranici http://savjetnik.algebra.hr.
– Proljetni ciklus ove naše  inicijative ugodno nas je iznenadio rezultatima i interesom u Zadru pa odatle i  odluka da u jesenskom ciklusu stipendiranja zainteresiranima omogućimo informiranje o programima,  savjetovanje i samu edukaciju, kao i da proširimo ponudu dostupnih programa.  Uvođenjem novih programa,  odnosno programa koji polaznike obrazuju za voditelje  prodaje, internetski marketing te za izradu projekata  financiranih iz EU fondova  kandidatima omogućavamo  kvalifikacije za neka od trenutačno najtraženijih zanimanja u Hrvatskoj prema  istraživanju portala Moj posao, kazao je Kotlar.
Podsjetimo, naime, riječ je  o do sada veoma uspješnom  Algebrinom projektu koji  provodi u suradnji s portalom Moj posao, Visokom  školom za primijenjeno  računarstvo i Microsoftom  Hrvatska, u sklopu kojeg stipendije za školovanje očekuju nezaposlene, mlade i poduzetnike početnike, uz spomenute nove programe  obrazovanja u ovom ciklusu.