Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Prvašići učili o prometu

26.09.2011. 22:00
Prvašići učili o prometu


Druženje s policajcima mališanima je bio poseban doživljaj, a naučeno od velike koristi ubuduće, kazale su učiteljice


Područno odjeljenje biogradske osnovne škole u Tkonu na otoku Pašmanu koja obrazuje učenike nižih razreda, upisalo je ove školske godine osam prvašića.
Početak nastave protekao je u upoznavanju s obveznim školskim programom, ali i brojnim projektima koje u sklopu izvannastavnog programa planiraju realizirati.
U školi je održana poduka o ponašanju u prometu.
O ovoj važnoj temi učenicima su govorili stručni ljudi i to zamjenik načelnika Policijske postaje Biograd Luzario Kulaš te Tomislav Božić, kontakt policajac zadužen za mjesta otoka Pašmana.
Učenicima su govorili o prometu, prometnim znakovima i njihovu značenju te posebno istaknuli strogo pridržavanje naučenog ponašanja u prometu, na prelazak ulice gdje postoje ili gdje ne postoje prometni znakovi.
Posebno su upozoreni prvašići kojima je ovo prvi susret sa školom, s prometom, pa su tako razigrani često nedovoljno oprezni.
Nakon predavanja i razgovora u školi te odgovaranja na bezbroj učeničkih pitanja, dio obuke odrađen je na ulici te se u praksi primijenio prelazak preko ceste na zebri.
– Druženje s policajcima mališanima je bio poseban doživljaj, a naučeno od velike koristi ubuduće, kazale su učiteljice. Na rastanku učenici su od policajaca dobili i prigodne darove, korisne u prometu.