Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Riječani lagan zalogaj

26.09.2011. 22:00
Riječani lagan zalogaj


Imamo još dvije utakmice u planu do početka prvenstva, pa će tako sutra (18 sati) u Jazinama gostovati Čapljina, dok za vikend planiramo još jednu utakmicu – kaže Pero Perić


Nova sezona za A-1 ligaše je pred vratima što je i kod košarkaša Borik-Puntamike podiglo razinu spremnosti na višu razinu. Odrađuju se posljednje pripremne utakmice, među kojima je posljednja protiv A-2 ligaša skupine Zapad, riječkog Škrljeva koji je gostovao protekli vikend u Jazinama. Bio je to lagani zalogaj za zelene koji su posebice u prvom poluvremenu demonstrirali moć te na trenutak zadovoljili apetite svoga trenera Nevena Plantaka. Drugo poluvrijeme je bilo ipak ono što trener ne želi vidjeti od svojih igrača u nadolazećoj sezoni, no ukupnih 31 razlike podiglo je samopouzdanje kod mladih Puntamičana koje očekuje još najmanje dvije pripremne utakmice prije gostovanja šibenskog Jolly JBS-a u 1. kolu A-1 lige za 12 dana. Sportski direktor zelenih Pero Perić istaknuo je da je u toj utakmici protiv Škrljeva testiran jedan mladi igrač iz Hercegovine, Mustapić, koji ipak nije na kraju zadovoljio kriterije, a zabrinjava ozljeda zgloba Domagoja Vidakovića.
 – Imamo još dvije utakmice u planu do početka prvenstva, pa će tako sutra (18 sati) u Jazinama gostovati Čapljina, dok za vikend planiramo još jednu utakmicu, vjerojatno protiv nekog A-2 ligaša. U potrazi smo za još jednim igračem, točnije na poziciji četvorke, pa je u tom smislu isproban Mustapić koji nije donio ono što nam treba. Stoga je još uvijek otvorena potraga za jednim igračem, dok je loša vijest ozljeda Vidakovića kojeg očekujemo brzo da sanira ozlijeđeni zglob – kazao je Perić.


BORIK-PUNTAMIKA – ŠKRLJEVO 92:61




(30:14, 25:10, 19:26, 18:11)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja: 50. Suci: Petani, Čanković i Čikić (svi Zadar).
BORIK-PUNTAMIKA: Mičić, Mrkić 2, Marić 6, Čakarun 15, Banić 4, Pešut 12, Blažević 2, Marin 8, Mustapić 4, Jurjević 12, Grabovac 8, Grbić 3, Šarlija 16, Glavan.
ŠKRLJEVO: Prostran 4, Radić, Kojić, Černeka 5, Barčić, Grabovac 9, Zorić 6, Radan 5, Tadić 6, Devčić 15, Bobanović 9, Šarčević 2.


Josip Plantak zamijenio Ivana Jurana


Dogodila se i kadrovska promjena u stručnom stožeru Puntamičana. Ivan Juran nakon pet godina staža kao pomoćni trener Borik-Puntamike odlučio se okušati kao prvi trener u B-1 ligašu Sukošanu. Njegovo mjesto zauzeo je dosadašnji trener mlađih kadeta Puntamičana Josip Plantak.