Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Svjedok potvrdio da je optuženom pred uhićenje dao novac

26.09.2011. 22:00
Svjedok potvrdio da je optuženom pred uhićenje dao novac


Sjećam se da sam Jerku za radove na brodu isplatio četiri tisuće kuna, a sutradan sam u novinama pročitao da je uhićen. Ja ne znam što se dogodilo. Samo znam da je jako dobar majstor i to će potvrditi bilo tko u Kukljici – rekao je jučer na Županijskom sudu u Zadru Slavko Mavra koji je na ročište pozvan kao svjedok u postupku koji se protiv Jerka Mavre, 34-godišnjaka iz Kukljice, vodi zbog sumnje da je preprodavao heroin. Slavko Mavra ispričao je da Jerka već godinama angažira za poslove održavanja svojih dvaju brodova, turističkog dužine 28 metara i onog za osobne potrebe dugog osam metara te da mu ponekad radi i neke poslove na obiteljskoj kući.
– Kada mi je počeo raditi na ovom većem brodu, mjesec, mjesec i pol prije nego je uhićen, ja sam mu također dao četiri tisuće kuna. To je sve što znam i što mogu reći – zaključio je Slavko Mavra nakon čega je svjedočki iskaz iznijela i majka optuženog. Sudskom vijeću kojim predsjeda sudac Boris Babić ispričala je kako sa sinom živi u zajedničkom domaćinstvu otkako se on vratio iz Amerike.
– Nisam mu materijalno pomagala jer je sa sobom iz Amerike donio 15-ak tisuća dolara. Stalno je nešto radio tako da je on meni pomagao – rekla je Zdenka Mavra dodavši kako je nešto prije sinovljeva uhićenja primijetila da se s njim nešto događa, ali da joj je on govorio kako je u pitanju umor od previše posla.
Suđenje je potom odgođeno za sredinu listopada jer je zastupnik tužiteljstva zatražio pribavljanje brodskog dnevnika za brod u vlasništvu Slavka Mavre kako bi se utvrdilo je li njegov iskaz vjerodostojan i jesu li sredinom svibnja prošle godine zaista izvođeni radovi na tom brodu.
Jerko Mavra uhićen je sredinom svibnja prošle godine kada su ga policajci tijekom redovite kontrole prometa zaustavili u centru Kukljice, nedaleko od mjesnog kafića Fox. Policajcima je tada dragovoljno predao plastičnu vrećicu s 12,8 grama heroina.
Zbog sumnje da je heroin bio namijenjen daljnjoj prodaji ovisnicima u tom mjestu, Mavra je uhićen, a u vrijeme trajanja istrage neko je vrijeme proveo i iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Brani se sa slobode.