Svjedok potvrdio da je optuženom pred uhićenje dao novac

Slika korisnika admin
droga
Mavri se sudi zbog preprodaje heroina

Sjećam se da sam Jerku za radove na brodu isplatio četiri tisuće kuna, a sutradan sam u novinama pročitao da je uhićen. Ja ne znam što se dogodilo. Samo znam da je jako dobar majstor i to će potvrditi bilo tko u Kukljici - rekao je jučer na Županijskom sudu u Zadru Slavko Mavra koji je na ročište pozvan kao svjedok u postupku koji se protiv Jerka Mavre, 34-godišnjaka iz Kukljice, vodi zbog sumnje da je preprodavao heroin. Slavko Mavra ispričao je da Jerka već godinama angažira za poslove održavanja svojih dvaju brodova, turističkog dužine 28 metara i onog za osobne potrebe dugog osam metara te da mu ponekad radi i neke poslove na obiteljskoj kući.

- Kada mi je počeo raditi na ovom većem brodu, mjesec, mjesec i pol prije nego je uhićen, ja sam mu također dao četiri tisuće kuna. To je sve što znam i što mogu reći - zaključio je Slavko Mavra nakon čega je svjedočki iskaz iznijela i majka optuženog. Sudskom vijeću kojim predsjeda sudac Boris Babić ispričala je kako sa sinom živi u zajedničkom domaćinstvu otkako se on vratio iz Amerike.

- Nisam mu materijalno pomagala jer je sa sobom iz Amerike donio 15-ak tisuća dolara. Stalno je nešto radio tako da je on meni pomagao - rekla je Zdenka Mavra dodavši kako je nešto prije sinovljeva uhićenja primijetila da se s njim nešto događa, ali da joj je on govorio kako je u pitanju umor od previše posla.

Suđenje je potom odgođeno za sredinu listopada jer je zastupnik tužiteljstva zatražio pribavljanje brodskog dnevnika za brod u vlasništvu Slavka Mavre kako bi se utvrdilo je li njegov iskaz vjerodostojan i jesu li sredinom svibnja prošle godine zaista izvođeni radovi na tom brodu.

Jerko Mavra uhićen je sredinom svibnja prošle godine kada su ga policajci tijekom redovite kontrole prometa zaustavili u centru Kukljice, nedaleko od mjesnog kafića Fox. Policajcima je tada dragovoljno predao plastičnu vrećicu s 12,8 grama heroina.

Zbog sumnje da je heroin bio namijenjen daljnjoj prodaji ovisnicima u tom mjestu, Mavra je uhićen, a u vrijeme trajanja istrage neko je vrijeme proveo i iza rešetaka zadarskog Istražnog centra. Brani se sa slobode.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno