Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Tomislav Horvatinčić ne vraća se u zatvor

26.09.2011. 22:00
Tomislav Horvatinčić ne vraća se u zatvor


Tomislav Horvatinčić 63-godišnji zagrebački poduzetnik neće natrag u zatvor kao što su zahtijevali tužitelji, saznajemo iz neslužbenih izvora. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku, odbilo je zahtjev za novo pritvaranje Horvatinčića zbog mogućnosti da bi mogao ponoviti djelo.
Pretpostavlja se da suci smatraju da je takav zahtjev nosnovan i zbog činjenice što je protiv osumnjičenog već ranije određena mjera opreza, između ostalog oduzete su mu vozačke dozvole te ne smije upravljati ni vozilima ni plovilima. Zbog toga više nije ni u prilici da ponovi nedjelo, vjerojatno se smatra na sudu.
Horvatinčić je u pritvoru proveo gotovo mjesec dana dok nisu saslušani svi svjedoci kao što je bilo određeno istražnim dokumentima. No, već se i ranije tražilo da Horvatinčić, osim zbog utjecaja na svjedoke, bude u pritvoru i zbog opasnosti od ponavljanja djela što je obično duži pritvor od onog zbog svjedoka. No, istražni sudac, a kasnije i sudsko vijeće, odbili su taj zahtjev. No, tužitelji su podnijeli novi prijedlog za dodatno zadržavanje iza rešetaka i to opet zbog straha od mogućnosti ponavljanja djela. Kako su raniji argumenti dva puta bili odbijeni, sad su iznijeli i nove razloge – da je osumnjičeni opasna osoba jer je već bio kažnjavan za prebrzo glisiranje u blizini Dubrovnika, a naveden je i pozamašan niz prometnih nesreća koje je svojedobno izazvao i na kopnu, pa i jednu u kojoj je stradala jedna žena.
Iako su to dosta jaki argumenti, u pravosudnim kuloarima se presudnim smatra činjenica da su mu oduzete dozvole za plovila i vozila. Da je to imao moguće je da bi mu možda ponovno bio određen pritvor.
Horvatinčić je 16. kolovoza ove godine u primoštenskom akvatoriju udario svojom jahtom “Santa Marina” u talijansku jedrilicu “Santa Pazienza”, pri čemu su smrtno stradali supružnici Marielda Pettel (61) i Francesco Salpietro (63).