Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Uljepšan park na Uskoku

26.09.2011. 22:00
Uljepšan park na Uskoku


Krajem ljeta maknuli smo jedan dio pijeska jer nam je stvarao probleme u održavanju, postavili smo tartan podlogu i još igračaka. Cilj nam je da građani ovaj prostor doživljavaju kao svoj, kaže Zrinka Grancarić, glasnogovornica JK Uskok


S obzirom na velik broj sunčanih dana u godini i velik broj mladih obitelji s djecom u Zadru, građani žele što više vremena provoditi vani, na svježem zraku, još po mogućnosti uz more. Takvo su mjesto našli, između ostalog, i na Vitrenjaku koji za njih održava Jedriličarski klub Uskok.
Tako je nedavno parkić koji brojna djeca koriste već nekoliko godina, dobio novo osvježenje.
– S vremenom se parkić malo istrošio i uništio, a s obzirom na velki interes građana, pokazala se i potreba za proširenjem parka. Krajem ljeta smo maknuli jedan dio pijeska jer nam je stvarao probleme u održavanju, postavili smo tartan podlogu i još igračaka, kaže Zrinka Grancarić, glasnogovornica JK Uskok.
Cilj kluba je, kako dodaje, da Vitrenjak bude jedan lijepi gradski prostor koji će biti građanima na usluzi.
– Želja nam je da djeca zavole sport, da vide kako jedrenje izgleda, da se u klub uključi sto više djece. No, nevezano za jedrenje, svrha je da građani ovaj prostor doživljavaju kao svoj i provode kvalitetno vrijeme na svježem zraku, da se ovdje osjećaju ugodno, ističe Grancarić.
Đoni Pavin, predsjednik Mjesnog odbora Puntamika, na čijem se prostoru i nalazi Vitrenjak, pozdravio je inicijativu Uskoka.
– Želimo zahvaliti Uskoku što vodi računa o tom prostoru i o našim građanima. Cijeli Vitrenjak je uljepšan, a siguran sam, kad bi JK Uskok dobio koncesiju nad cijelom plažom, da bi sve bilo još urednije i ljepše, govori Pavin.