Lažna dojava o bombi u Tehničkoj školi

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Policija je jutros u 8.54 h sa zadarskog broja zaprimila anonimnu telefonsku dojavu mlađe muške osobe o bombi u Tehničkoj školi Zadar. Odmah po primitku dojave nadležne službe su reagirale te je od 9 do 11 sati izvršen pregled škole tijekom kojeg nije pronađeno ništa sumnjivo. Po zajedničkom dogovoru policijskih službenika i ravnatelja djeca nisu izvođena van već su ostala u razredima gdje je u takvim situacijama najsigurnije za njih.

- Policija po svakoj dojavi postupa ozbiljno, a ako se, kao u ovom slučaju, ispostavi da je dojava lažna, što spada u kazneno djelo, započinje kriminalistički postupak tijekom kojeg ćemo pokušati doći do osobe koja je zvala preko broja, kaže Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, napominjući kako su već imali slučajeva u kojima su lažni dojavljivači kazneno odgovarali zbog svog postupka.

Ravnatelj Srednje strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru, koja dijeli zgradu s Tehničkom školom, Tihomir Tomčić ne skriva iznenađenje dojavom na početku školske godine kada još nisu počeli ispiti. Iako je uvjeren da se radi o neslanoj šali, kaže kako je sigurnost učenika uvijek na prvom mjestu.

- Ovo se ne događa često i vjerojatno je neslana šala kojom se željelo poremetiti nastavu. Ipak uvijek postupamo isto, moramo biti odgovorni prema djeci, a najbolje za njih u tom trenutku je da ostanu u razredu gdje su u tom trenutku najsigurniji, a zatim se pažljivo pregledaju razredi, kaže Tomčić, naglašavajući da se u ovakvom slučaju uvijek postupa na isti način.

Lažni dojavljivač umjesto slobodnog dana od škole mogao bi vrlo lako dobiti samo kaznenu prijavu za svoje djelo.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno