Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Upisi u mažoretkinje otoka Ugljana

Autor: Ivan Stagličić

26.09.2012. 22:00
Upisi u mažoretkinje otoka Ugljana

Foto: Josip PORTADA



Na lanjskom regionalnom natjecanju mažoretkinja u Karlovcu, Anđela Perin iz Mažoretkinja otoka Ugljana je osvojila prvo mjesto u solo nastupu, juniorke otoka Ugljana, bile su druge


U subotu, 29. rujna s početkom u 14 sati, u sportskoj dvorani Osnovne škole “Valentin Klarin” u Preku, održat će se upisi u skupinu Mažoretkinje otoka Ugljana za djevojčice i djevojke, što obuhvaća kategorije od 5 do 24 godine. Kako nam je kazala voditeljica mažoretkinja otoka Ugljana i mažoretkinja otoka Pašmana, plan rada u ovoj sezoni 2012./13. su pripreme za regionalno natjecanje koje će se održati u ožujku. Gdje će biti natjecanje trenutačno nije poznato jer odluku o tome tek treba donijeti Hrvatski mažoretski savez čija je Skupština zakazana za siječanj 2013.
Mažoretkinje otoka Pašmana već su počele s pripremama i treninzima koji se održavaju u školskoj dvorani Osnovne škole Vladimira Nazora u Neviđanima i to srijedom i petkom od 13 do 14 i 40 sati, a često se trenira i subotama.
Na lanjskom regionalnom natjecanju mažoretkinja u Karlovcu, Anđela Perin iz Mažoretkinja otoka Ugljana je osvojila prvo mjesto u solo nastupu, juniorke otoka Ugljana, bile su druge, a kadetkinje otoka Pašmana treće, čime su ostvarile plasman na državno prvenstvo u Rijeci. Tamo je Anđela Perin bila četvrta, dok su mažoretkinje otoka Ugljana zauzele 13., a Pašmana 14. mjesto. Razlog ovakvog plasmana u formaciji, kako nam je pojasnila Željka Pasariček, bio je prvenstveno premalen broj sudionica u odnosu prema drugim mažoretskim skupinama koje su nerjetko imale 13 pa i 17 djevojaka pa je poželjno da se na upise u mažoretkinje javi što više zainteresiranih.