Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Grad Obrovac u prvih pola godine u manjku 545 tisuća kuna

26.09.2013. 22:00
Grad Obrovac u prvih pola godine u manjku 545 tisuća kuna


U obrovačku gradsku blagajnu u prvih pola godine slilo se 7,04 milijuna kuna, što je jedna četvrtina od ukupno očekivanih prihoda na godišnjoj razini, kako je rečeno na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća. Dok prvi podatak djeluje alarmantno i daje municiju obrovačkoj oporbi, uvijek spremnoj za napad na gradonačelnika Antu Župana, podatak da je ostvarenje u odnosu na isto razdoblje lani bolje za 51 posto, ide njemu u prilog. Unatoč tome Grad Obrovac je prvih pola godine u minusu 545 tisuća kuna.
Gradonačelnik Ante Župan smatra da je u prvih pola godine ostvaren uspjeh prilikom punjenja gradskog proračuna jer su prihodi od potpora i pomoći u odnosu na isto razdoblje lani ostvareni u iznosu od 555 posto! Ova logika nije sjela oporbenjaku iz HSLS-a Marku Klancu.
– Proračun Grada Obrovca planiran je na 28 milijuna kuna. Pravo je čudo da Vi ostvarivanje od sedam milijuna kuna u prvih pola godine nazivate uspjehom, kazao je Klanac.
S druge strane ima pravo i Župan koji kaže da je glavni uzrok aktualnog ostvarenja proračuna, slabiji priljev sredstava iz državnog proračuna i drugih izvora.
Vijećnici su prihvatili izvješće o radu gradonačelnika za prvih pola godine iz kojeg je vidljivo što je na obrovačkom području rađeno u prvih pola godine i koji su planovi za dalje. Tako je za 900 tisuća kuna obnovljena zgrada gradske uprave i postavljena fotonaponska elektrana, tri milijuna kuna koštalo je uređenje trgova u Obrovcu, Kruševu i Žegaru, 4,5 milijuna kuna dano je za vodovod u Vruljama, izrađena je projektna dokumentacija za cestu za Otišinu, gdje se početak radova očekuje najkasnije za tri mjeseca, nastavljena je briga o 125 samačkih staračkih domaćinstava i održana je široka lepeza socijalnih davanja. Jezgroviti izvještaj Župana za oporbu je sramotan. Vijećnik Demokratske partije Srba Branislav Švonja uz to komentira kako bi on kao građevinar za tri milijuna kuna uredio 30 trgova.