Visoki napon u Polači: oporba bojkotirala sjednicu

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća jučer je u Polači proslavljen Dan Općine i blagdan sv. Kuzme i Damjana. Dvadeseta obljetnica Općine, bila je prilika za rezime svega što je u općini napravljeno, od njenog osnutka 1993. do danas. Načelnik Viktor Prtenjača podsjetio je na egzodus Polačana u Domovinskom ratu, ali i na uzdignuće mjesta i njegove općine u kojem je obnovljeno više od 600 objekata. U potpunom srušenom i zapaljenom mjestu trebalo je obnoviti zgradu Osnovne škole Franka Lisice, ali i izgraditi cijeli niz novih objekata poput nove crkve sv. Kuzme i Damjana, mrtvačnice, vatrogasnog doma, zgrade Općine i nogometni stadion za najbolju momčad županijske nogometne lige.

- Razvučeno je više od 10 kilometara nove elektromreže, a novoizgrađenih 14 trafostanica same po sebi govore o kolikim milijunskim ulaganjima se radi u Polači. Izgradili smo 2. fazu vodovoda u Jagodnji Donjoj u dužini od tri kilometra. Isto toliko i u Kakmi, uključujući i jedan kilometar sekundarne mreže. Izgrađena je i cesta od Tinja do Kakme, malonogometna igrališta u Polači i Jagodnji Donjoj te dječje igralište u Kakmi. Tu su pošta, ambulanta ali poseban dio čini naša poslovna zona, rekao je u uvodu Viktor Prtenjača.

Prtenjača je podsjetio da su Polačani tek 2007., deset godina nakon započetog projekta, postali vlasnici svoje poslovne zone. Prtenjača je odgovarajući na prozivke medija rekao da je 80 posto zone prodano prije pobjede njegove administracije na izborima. No neki nisu na svom zemljištu gradili, pa su detaljni planovi promijenjeni. Isti ti, kaže Prtenjača, danas siju nezadovoljstvo preko medija. No poslovna zona limitirana je nedostatkom visokog napona. Točnije, preostalo je spojiti dalekovodom Biograd i Polaču. Očekuje se pomoć države tim više što najveća hotelska kuća ovog kraja, biogradska Ilirija, planira u polačkoj zoni izgraditi suhi vez za svoje brodove, čime bi posao dobio značajan broj novih djelatnika.

- Zahvaljujući investicijama nezaposlenost u Polači iznosi svega 6-7 posto, a ako bi se realizirala Ilirijina ideja, praktički ne bi bilo nezaposlenih u Polači, dodao je načelnik Općine Polača.

Načelnikovo obraćanje, međutim, nije moglo bez gorčine. Naime, svečanoj sjednici nisu, osim jednog nezavisnog vijećnika, nazočili predstavnici oporbe. Načelnik je podsjetio da je oporba i silom htjela srušiti vlast te da je za vrijeme izbora bilo i fizičkih obračuna. Sjednici nisu htjeli, navodno, nazočiti u garaži vatrogasnog doma, želeći da se ona održi u zgradi osnovne škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika huligan
Poslovna zona gotova ima 5 godina-zaposlenih nijedan prije rata Polaća 1500 st danas 950 Od dobroga se baš ne biži glavno da je dobro za 5-6 glavara koji su sve sebi napeškali
Slika korisnika Bizmark1
Za jednu malu opstinu treba mu cestitati da je to sve do sada ucinio , posto je vrlo tesko potegnuti pare od sabora u tako male opstine. Bar se vidi da je nesto ucinio. Koliko toliko . Treba mu dati podrsku mozda dobro realiziraju projekt sa Ilirijom . Znaci i dosta radnih mjesta.
Slika korisnika pupuc
Naravno da se nakon toliko rada i truda mnogi nisu mogli pojaviti na veselici...Savladao umor...Pa onda čemu velika dvorana osnovne škole kao nekad????Bolje garaža vatrogasnog doma da se ne vidi jad i bijeda okupljenih jedinki.Jos domalo bit ce dovoljna i svlačionica nogometnog kluba koji je glavna razvojna vizija vladajuće kaste.A ne tako davno krkala se janjetina,gostio vođa Sanader,punila škola...A sad Sanader u pržunu a naša povlaštena kasta u garaži.Dobra je i garaža za treniranje skromnosti pred finale...Mrtvi iz grobova traže pravdu,živi negoduju a oporba ko oporba...Vječita Polačka oporba u stalnom pokušaju da sruši vladajuću kastu... Ali nije dovoljno organizirana ni vična ni krvoločna...Slabo uče...Ali zato pomoć stiže s onoga svijeta,mrtvi iz grobova iskaču...Samo se vi držite garaže i pjevajte u klapi po mogučnosti zatvorski bluz moglo bi koristiti nekima uskoro a oporba ko oporba."Psi laju a karavane prolaze", reče Sanader, a sada laje i liže rešetke jznutra.Još uvijek reži ali noću kažu upućeni u tišini i samoći cvili. Garaža je dobra priprema...