Na Silbi radionica sadnje kapara i gradnje suhozida

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin

Nakon ulaska u kalendarsku jesen kreću aktivnosti projekta SOS Silba Off Season, a prva od njih je radionica izgradnje suhozida i sadnje kapara. Radionica pod nazivom Mocir kapar održava se ovaj vikend, 1. i 2. listopada, a početno okupljanje je u subotu, 1. listopada u 9 sati "kod trafostanice".

Silbenjanima u goste stiže udruga Dragodid i Ratko Kovačević, čovjek koji je cijeli svoj život posvetio kaparu, predivnoj mediteranskoj biljci koju je teško uzgojiti. On će Silbenjanima prenijeti svoje znanje i iskustvo u sadnji, uzgoju i kultiviranju kapara.

Projekt Dragodid je inicijativa fokusirana na proučavanje i primjenu tehnika, materijala i struktura predajnog, narodnog i tradicijskog, graditeljstva na kršu. Ishodište projekta je selo Dragodid na otoku Visu, a glavne aktivnosti su organizacija suhozidnih graditeljskih radionica i popularizacija suhozidne tehnike gradnje.

Knjiga "Kapar" autora Ratka Kovačevića jedinstven je i cjelovit prikaz biljke koja raste samoniklo kao sastavni dio mediteranske makije ili kao ruderalna korovna vrsta na starim kamenim kućama primorske Hrvatske. Ratko Kovačević rođen je u Kotišini kraj Makarske. Ekološki je aktivist i jedan od osnivača udruge Split - zdravi grad, u kojoj je osmislio desetogodišnji program "Zeleni, rascvjetani, mirisni i ljepši Split" te organizirao projekte pod nazivom "Cvijet gradu prijatelju - Cvijet Splitu". Knjigu "Kapar" izdao je 2005., a u sklopu ove radionice dat će mnoštvo korisnih savjeta na licu mjesta, dok polaznici radionice budu sadili sadnice kapara uzgojene na Silbi.

- Zato, ako ovaj vikend nemate ništa u planu, pridružite nam se na ovoj ekološko-poljoprivrednoj radionici na predivnom otoku Silbi, poručuju iz organizacije.

Za sve informacije i prijave na radionicu možete se obratiti na mail info@silba-environment-art.hr.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)