Ledani kroz tri ugovora iznajmili 195 metara četvornih

Slika korisnika valentinam
Što otkriva odgovor direktora Nasada vijećniku Malti?
Mišljenja smo da je park na ovaj način oživljen, te da ga građani i turisti više posjećuju i koriste - poručio je na kraju dopisa vijećniku Malti direktor Nasada Lenko Ugrinić
Fabio ŠIMIĆEV
Ledana se nalazi u Perivoju kraljice Jelene Madijevke

Odgovor Nasada nezavisnom vijećniku Mladenu Malti konačno otkriva koliku je površinu i po kojoj cijeni Grad dao u zakup tvrtki Riva Liburna za njihov bar Ledanu u Perivoju kraljice Jelene Madijevke. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Malta je gradsku vlast pitao koliku su površinu točno i po kojoj cijeni iznajmili za Ledanu.

- U Perivoju kraljice Jelene Madijevke postoji ugostiteljski objekt Ledana koji, usput rečeno, radi kao noćni bar i pušta glazbu na otvorenom, i to debelo, debelo iza ponoći za razliku od drugih ugostiteljskih objekata koji glazbu gase u ponoć. Tražim pismeni odgovor od Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom, ili od Nasada, ovisno o tome tko je pravio ugovor o korištenju javne površine s Ledanom, kolika je ugovorena cijena i koliko je ugovoreno kvadrata - pitao je Malta, tražeći neka mu se odgovori koliku površinu plaća Ledana, a koliku zapravo koristi.

Tri ugovora

Uoči sjednice Gradskog vijeća, 2. listopada, došli smo do pismenog odgovora direktora Nasada, Lenka Ugrinića, iz kojega se vidi da je Grad preko svoje tvrtke s Riva Liburnom sklopio tri ugovora, te da se svaki odnosi na tri različita prostora ukupne površine 195 metara četvornih:

- Tvrtka 'Riva Liburna' d.o.o. Zadar dana 23. kolovoza 2011., na temelju provedenog javnog natječaja, sklopila je s tvrtkom 'Nasadi' d.o.o. Ugovor o zakupu poslovnog prostora površine 67 m2 na adresi Perivoj kraljice Jelene, 23000 Zadar, tzv. 'Ledana'. Sukladno pismenim zahtjevima, tvrtki 'Riva Liburna' d.o.o. odobreno je, i važećim ugovorima regulirano, korištenje javne površine i to: u periodu od 1. siječnja do 31. prosinca u ukupnoj površini od 75 m2, po cijeni od 57,00 kn mjesečno po m2 (bez PDV-a); u ljetnom periodu od 1. lipnja do 30. rujna, u ukupnoj površini od 55 m2, po cijeni od 85,00 kn mjesečno po m2 (bez PDV-a); u ljetnom periodu od 15. lipnja do 15. listopada, u ukupnoj površini od 65 m2, po cijeni od 85 kn mjesečno po m2 (bez PDV-a) - stoji u odgovoru direktora Nasada, Lenka Ugrinića.

Posljednja oaza mira

- Mišljenja smo da je park na ovaj način oživljen, te da ga građani i turisti više posjećuju i koriste - poručio je na kraju dopisa vijećniku Malti Lenko Ugrinić, prilažući materijale za sjednicu i ugovore s Ledanom.

Teško da bi se s njim, a pogotovo sa željom za još jednim ovakvim noćnim klubom, složili građani kojima su Perivoj kraljice Jelene i Park Vladimira Nazora posljednje oaze zelenila i mira na Poluotoku. Još manje bi se njim složili okolni stanari kojima je buka iz Ledane postala neizdrživa. Naime, u odgovoru direktora Nasada nema ni riječi o buci iza ponoći, ali valjda je to stvar komunalnih redara.

Ugrinić: Ledana čuva park, trebamo još jedan ovakav objekt

Komentirajući za naš list ugovore s tvrtkom Riva Liburna, Lenko Ugrinić kaže kako, unatoč nekim kritikama, građani Zadra imaju veliku korist od bara Ledana jer ona - čuva park. Štoviše, na ovoj rijetkoj oazi za šetače i sportaše, direktor Nasada kaže, kako bi odmah do Ledane volio vidjeti još jedan ovakav bar:

- Voljeli bismo da ovakav objekt imamo i u Parku Vladimira Nazora kako bi se i taj prostor na ovaj način oplemenio i da građani imaju priliku uživati i u tom parku do sitnih sati. Na taj bi se način zapravo održavao red, što sada nije slučaj jer ima puno noćnih posjetitelja koji konzumiraju alkohol i rade veliku štetu stablima, putokazima, a jednom su čak i zapalili klupu. Veliki nam je problem i to što u fontanu svašta bacaju, pogotovo staklenu ambalažu, a od toga je gore samo kada razbiju staklo i posipaju ga po trkačkim stazama. Zato naši čistači imaju pune ruke posla ponedjeljkom, a upravo bi jedan ovakav objekt poput Ledane i tu uveo reda - kaže Ugrinić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)