Longin najavio preustroj Zadarske županije, neki se odjeli ukidaju, drugi spajaju

Slika korisnika valentinam
Treći kolegij župana
Novost je da će Županija umjesto dosadašnjih 12, imati 11 upravnih odjela. Također se uvodi i funkcija zamjenika pročelnika
Zvonko KUCELIN
Župan Longin najavio je velike promjene u radu Županije

Na trećem kolegiju  zadarskog župana Božidara Longina najzanimljivija je informacija bila velika reorganizacija upravnih odjela u Zadarskoj županiji, a time, moguće i velika rošada županijskih pročelnika, iako župan danas o tome nije govorio. 

Novost je da će Županija umjesto dosadašnjih 12, imati 11 upravnih odjela. Također se uvodi i funkcija zamjenika pročelnika. Ukidaju se dosadašnji upravni odjeli za: za gospodarstvo; razvoj i europske procese i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje. Ustrojit će se dva nova upravna tijela. Prema županu Longinu jedan od najvažnijih je Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom jer Županija planira velike uštede npr. na telefoniji i bankarstvu.

Osim toga, Županija ima dosta imovine koja je ili zapuštena ili nije u funkciji. Nakon posljednjih poplava, civilna zaštita prelazi u zaštitu okoliša. Ruralni i otočni razvoj prelazi u Upravni odjel za poljoprivredu. Infrastruktura, turizam, EU fondovi prelaze u Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove. Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet objedinit će cijeli promet koji je do sad bio raštrkan u nekoliko upravih odjela.

Nova upravna tijela Zadarske županije su: 1. Ured župana, 2. Služba za unutarnju reviziju, 3. Upravni odjel za pravne i zajedničke poslove, 4. Upravni odjel za financije i proračun, 5. Upravni odjel za javnu nabavu i upravljanje imovinom, 6. Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove, 7. Upravni odjel za poljoprivredu, ribarstvo, vodno gospodarstvo, ruralni i otočni razvoj, 8. Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove, 9. Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost i šport, 10. Upravni odjel za pomorsko dobro, more i promet, 11. Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno