Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Novi veleposlanik Turske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji

27.09.2018. 14:39
Novi veleposlanik Turske u nastupnom posjetu Zadarskoj županiji


U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji boravio je veleposlanik Republike Turske u Hrvatskoj, Nj. E. Mustafa Babur Hizlan. U Domu županije ugostio ga je župan Božidar Longin, a sastanku su nazočili i zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković, pročelnica Ureda župana Marina Vuković Dujmović, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija te ravnatelj lučke uprave Zadar Robert Škifić.
Župan je veleposlanika upoznao sa strateškim projektima i gospodarskim potencijalima Zadarske županije, kao i s kulturnim, povijesnim i prirodnim značajkama naše regije.
„Zadarska županija ima velike mogućnosti razvoja, posebno kroz dodatne investicije u prometnu infrastrukturu. Zadar je uvijek kroz povijest bio važno prometno čvorište, a sada opet imamo sve preduvjete da iskoristimo naš idealan zemljopisni položaj. Imamo odlično riješenu cestovnu i pomorsku infrastrukturu, a sada nam slijede investicije u modernizaciju željeznice i proširenje kapaciteta Zračne luke Zadar'', naglasio je Longin koji je veleposlanika upoznao i s potencijalima koje pruža Luka Gaženica kroz razvoj putničkog i teretnog prometa.  
„Nova luka Zadar u Gaženici je od ove godine uvrštena i na kartu Pomorskog puta svile, a njezine mogućnosti predstavili smo  i u Kini, na ovogodišnjem BOAO Forumu za Aziju, što pokazuje da smo prepoznati i globalnoj razini“, poručio je župan.
Domaćini su s izaslanstvom Veleposlanstva Republike Turske razgovarali i o mogućnostima razvoja gospodarske suradnje, s naglaskom na sektore turizma, poduzetništva i poljoprivrede. Longin je istaknuo kako je naša županija vodeća na Jadranu u ribarstvu i marikulturi, a sve snažnije napreduje i proizvodnja poljoprivrednih proizvoda od kojih u posljednje vrijeme najveći iskorak postižu naši vinari i proizvođači sira.