Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Knjižničarke čitale korisnicima Doma na Sfingi

27.09.2019. 07:41
Knjižničarke čitale korisnicima Doma na Sfingi


U sklopu obilježavanja 70 godina samostalnog djelovanja Gradske knjižnice Zadar, jučer su Matea Bakmaz i Emilija Pilipović – Brković pod motom »Mozak treba vježbati, najbolje čitanjem«, čitale korisnicima Doma za starije i nemoćne na Sfingi.
– Došle smo u Dom čitati umirovljenicima. U sklopu kampanje poticanja čitanja Gradska knjižnica Zadar je organizirala ovaj posjet, za koji vjerujemo da će postati dio redovnog programa i da će se provoditi jedan do dva puta mjesečno, kazala je Matea Bakmaz.
»Hrvatske smješice i druge šaljive narodne priče«, te »Šaljive narodne pripovjetke« bile su jučer na repertoaru čitačica koje su izmamile radost na licima korisnika koji su se rado odazvali ovom programu.
– Volim kad se čita, pogotovo nešto veselo, rekla je jedna simpatična korisnica doma.
Dalo se primijetiti kako treća dob uživa u sadržajima priča te su se rado uključivali u pročitane sadržaje svojim komentarima.
Dajana Sakić – Grdović, socijana radnica rekla je kako ovakvi programi puno znače njihovim korisnicima i da ih to uveseljava.
– Korisnici vole slušati čitatelje, aktivni su i vole druženje. Mi imamo jako lijepu suradnju s Gradskom knjižnicom Zadar, a naši korisnici imaju besplatnu članarinu. Svakih petnaest dana dovoze se knjige u Dom, a prethodno posuđene se vraćaju, rekla je Sakić. (N. MOJIĆ)