Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

ODLAZI U MIROVINU Bore Galac je imao sluha za potrebite hrvatske branitelje

27.09.2020. 08:26


Članove zadarske županijske Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a rastužila je najava kako dugogodišnji ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa (GKCK) Zadar Bore Galac uskoro odlazi u mirovinu. Kako nam je kazao predsjednik ove udruge Jere Zurak već dugi niz godina surađuju s GKCK-om Zadar i ravnateljem ovog društva Borom Galcem.
– Zadarski Crveni križ je uvijek imao sluha za članove naše udruge koji imaju skromne mjesečne prihode. Već godinama su dvaput godišnje darivali našu udrugu s po 50 paketa humanitarne pomoći u kojima se nalaze kućanske i higijenske potrepštine, a u ovoj skupini naših članova koji raspolažu skromnijim primanjima uvijek je vladalo veliko zanimanje za dodjelu paketa Crvenog križa. Ne možete ni zamisliti sreću tih naših članova, hrvatskih branitelja kada bi dobili ove pakete, govori Zurak dodajući kako uime članova njihove udruge ovim putem zahvaljuje ravnatelju Galcu i Crvenom križu na iskazanom razumijevanju za hrvatske branitelje lošijeg imovinskog stanja i u ovim kriznim vremenima.
– Moram reći kako su i naši članovi pomagali zadarskom Crvenom križu kada im je trebalo iskrcavati iz kamiona stvari koje su im isporučene. Ravnatelj Galac uvijek je bio spreman svima pomoći, osobno sam se puno puta uvjerio u nebrojene isporuke koje je iz Zadra slao širom Hrvatske. Osobito se istaknuo kada je došlo do poplave u Gunji i okolnim selima, a za čije stanovnike je prikupljena velika količina potrepština. Kada se samo sjetim brojnih kamiona s pomoći za te ljude kojima su iz Zadra poslane potrepštine, priča predsjednik ove udruge koji je Bori Galcu poželio puno sreće i zdravlja u mirovini te dodao kako je zaslužio da se odmori.
– Surađujući sa zadarskim Crvenim križom upoznali smo i Galčeva nasljednika Šimu Lisicu koji je u tom društvu stalno volontirao, a sada mu se to isplatilo. Smatram da je gospodin Galac predao svoj posao u prave ruke. Nadam se da ćemo i dalje uspješno surađivati, kaže Zurak dodajući kako Šimi Lisici želi puno uspjeha u radu i pomoći potrebitima.


»Ravnatelj Galac uvijek je bio spreman svima pomoći, osobno sam se puno puta uvjerio u nebrojene isporuke koje je iz Zadra slao širom Hrvatske. Osobito se istaknuo kada je došlo do poplave u Gunji i okolnim selima, a za čije stanovnike je prikupljena velika količina potrepština
Jere Zurak, predsjednik Udruge HBOPTSP-a