Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

PROJEKT ZADRUGARTA Želja za učenjem fotografije jača i od kiše

27.09.2020. 07:45


Desetak zaljubljenika u fotografiju nije omela ni jaka kiša koja je jučer ujutro okupala naš grad u sudjelovanju u zanimljivoj radionici fotografije, a koju je vodio zadarski fotograf i umjetnik Aleksandar Bonačić.
Oboružani fotoaparatima subotnje jutro odlučili su provesti u šetnji gradom vođeni velikim znalcem fotografije koji je nesebično s njima podijelio svoje znanje i vještine.
Mi smo ih »uhvatili« dok su se skrivali od kiše te čekali priliku za uhvatiti neki trenutak za fotografiju.
Inače riječ o radionici koja se održava u sklopu kulturno-umjetničkog programa projekta ZadrugArt, koji se odvija ovoga rujna u Zadru. Ovogodišnja radionica fotografije temelji se na formi prošlogodišnje te će trajati četiri aktivna dana počevši od četvrtka 24. rujna kad su polaznici imali uvodno predavanja u Gradskoj knjižnici. Tema ovogodišnje radionice su u biti dvije teme – ulični portreti i ljudi u odnosu na urbani prostor te svjetlo i sjena kod promišljanja crno bijelog kadra.
– Ova radionica organizirana je u sklopu projekta Pun rujan kulture, a koji se organizira pod platformom ZadrugArt. Inače, radionica je trebala biti organizirana tijekom KvartArta, ali kako je on odgođen, odlučili smo na ovaj način ipak omogućiti zaljubljenicima u fotografiju da sudjeluju i nauče nešto novo, rekao nam je Aleksandar Bonačić. Dodao je kako se javilo dosta polaznika, oko 15-ak koji su jučer trebali imati prvi praktični dan fotografiranja. Na pitanje koja je tajna dobre fotografije, kroz smijeh je rekao kako nam je neće odati.
– Iako nas je kiša omela u planovima i prikovala ispod ovih suncobrana, ipak imamo motiva koje bi mogli fotografirati, tako da ćemo danas kombinirati teoriju i praksu, zaključio je Bonačić.


»Iako nas je kiša omela u planovima i prikovala ispod ovih suncobrana, ipak imamo motiva koje bi mogli fotografirati, tako da ćemo danas kombinirati teoriju i praksu
Aleksandar Bonačić, umjetnik i fotograf