Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Smokrović na asistenciju Rončevića opasnom Zmaju »potkresao« krila

27.09.2020. 08:17


Hrvatski vitez Posedarje je u 6. kolu Treće HNL jug nakon velike borbe uspio izvojevati pobjedu nad Zmajem iz Makarske. Po teškom terenu na igralištu Gordan Demo u Posedarju i pod naletima kiše domaća momčad je pogotkom Vedrana Smokrovića uspjela osvojiti zlatni trobod i sa osam bodova se vinuti u gornji dio ljestvice. Imali su i gosti svoje prigode, poglavito u drugom poluvremenu, ali na kraju su Posedarci uzdignutih ruku, slaveći pobjedu napustili svoj travnjak. I to posve zasluženo.
Vremenski uvjeti jučer nimalo nisu pogodovali nogometašima HV Posedarja i Zmaja, kiša i blatnjav travnjak uvelike su im otežavali posao. U jednom trenutku se na Posedarje sručio i veliki pljusak pa se igrači gotovo nisu ni vidjeli. Prvi prijete domaćini i to već u 15. minuti. Smokrović je odigrao odlično za Jurića koji umjesto mreže, pogađa vratnicu gostujućih vratiju. Nekoliko minuta kasnije Lozina glavom također trese vratnicu. Igralo se vrlo borbeno i u toj rovovskoj borbi igrači niti jedne, niti druge momčadi nisu uspjevali doći do prevage. Kada je sudac Tomašević poslao momčadi na odmor u svlačionicu na semaforu je svijetlilo 0:0.
U nastavku utakmice umjesto Vukadinovića trener Tuta na travnjak u 54. minuti šalje još nedovoljno oporavljenog Rončevića što se pokazao kao puni pogodak. Šušak je u 62. minuti odigrao dubinsku loptu za Rončevića koji bježi suparničkoj obrani i povratnom loptom asistira Smokroviću. Bivši igrač Zadra ne propuštabovu prliku i dovodi svoju momčad u vodstvo – 1:0. Pokazalo se na kraju da je to bio i pobjednički pogodak. Međutim, nije Posedarcima bilo lako do kraja utakmice. Makarani su u potpunosti zagospodarili travnjakom, a domaćin se utvrdio na svojoj polovici. U nekoliko navrata Posedarci su opasno visili, ali što sreća, što junačko srce, zaslužni su da nije došlo do kapitulacije. Odlične prigode imali su Bubalo i Rašić, ali lopta jučer jednostavno nije htjela, ni smjela, u mrežu Hrvatskog viteza iz Posedarja. Na kraju je pobjeda mogla bii i uvjerljivija da je Roko Jurić u 90. minuti kada je sam izašao ipred vrata gostiju bio malo prisebniji. Ovako, zatresla se mreža, ali s vanskje strane. Ništa zato, pobjeda i bodovi su ostali u Posedarju.


HV POSEDARJE    1


ZMAJ (M)                0
POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja: 100. Sudac: Emil Tomašević (Ploče). Pomoćnici: Ante Pavlinović (Split) i Toni Čelić (Split). Strijelci: 1:0 Smokrović (62'). Žuti kartoni: Surać, Remšak (HV Posedarje), Tomaš, Bubalo, Kovačić (Zmaj)Crveni:
HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Ivančić, Klanac, Paleka, Vukadinović (od 54' Rončević), Smokrović (od 90' Ivandić), Surać (od 89' Jukić), Šušak, Jurić, Remšak, Brkić (od 93' Jurjević-Adžić), Crnjak. Trener: Kristijan Tuta
ZMAJ (M): Brkulj, Lozina, Mornar, Serdarević, Erjauc (od 65' Rudelj), Tomaš (od 65' Pavlinović), Kovačić, Dam. Rašić, Grgić (od 81' Radić), Bubalo, Dan. Rašić. Trener: Darko Vlatković




Semafor
6. kolo: Primorac (B) – Neretva 2:1, Hrvatski vitez Posedarje – Zmaj (M) 1:0, Vodice – Kamen 2:2, Zmaj (B) – Split 3:3, GOŠK Du. – Hrvace 1:2, Uskok – OSK (igrano u kasnijem terminu). Danas: Sloga – Jadran LP, Urania – Neretvanac.