Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Predstava Portreti potuje u Zagreb i Novi Marof

27.09.2021. 08:32


Zadarski plesni ansambl gostuje s predstavom Portreti koreografkinje Aleksandre Janeve Imfeld 27. i 28. rujna u Zagrebačkom plesnom centru i Pučkom otvorenom učilištu Novi Marof. Dugogodišnja suradnja s ova dva kulturna centra doprinosi repertoarnoj politici Zadarskog plesnog ansambla i podržava potrebu za profesionalizacijom plesne scene u Zadru.
Predstava Portreti, nastala u jesen prošle godine, je rezultat presjeka pet različitih identiteta. Označava vremensku točku u kojoj se međusobno prelamaju različiti individualni pogledi, uspomene i osobno uvjetovane perspektive. Svaka od plesačica, polazeći od vlastitog poimanja portreta, donosi specifičnu interpretaciju svojih iskustvom uvjetovanih poimanja te ulazi u intimni prostor konstruiranja značenja između vlastitog stava i grupnog (ne)razumijevanja. Novi su portreti inspirirani slikom, riječi, pjesmom, fotografijom, dragom osobom, idolom, poznanikom, stihom, ili jednostavno uspomenama. Pet različitih portreta nepredvidljivo se poigrava s vremenom, stapajući se u zajedničke slike, iz kojih se u (ne)određenom ritmu izdvajaju individualni portreti kojima izvođačice ističu vlastiti značaj i interpretaciju u prvi plan. Predstava je poigravanje između pet različitih iskustava, individua i pozadina, pokušaji ukalupljivanja u zajednički format te istovremenog naglašavanja vrijednosti zajedničkog procesa koji je prožet uspostavljanjem odnosa naizgled nespojivih slika i individua.
Zadrani će predstavu imati priliku vidjeti 25. studenog u HNK Zadar. Gostovanje je podržano sredstvima Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura Nova.


PORTRETI


Koreografija: Aleksandra Janeva Imfeld, u suradnji s plesačicama: Filipa Bavčević, Koraljka Begović, Patricia Gospić, Nataša Kustura, Josipa Štulić




Glazba: Miro Manojlović


Oblikovanje svjetla: Saša Fistrić


Kostimografija i scenografija: autorski tim


Fotografija: Matea Bilosnić


Produkcija: Zadarski plesni ansambl