Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Curavićeva akademija i za slijepu djecu

Autor: Irena Jurjević

26.10.2008. 23:00
Curavićeva akademija i za slijepu djecu

Foto: Irena JURJEVIĆ



U subotu je u Zadru otvorena ronilačka akademija  Kristijana Curavića. Curavićev  centar otvoren u subotu prvi je  ronilački centar u Europi koji  ima ponudu u sklopu koje mogu roniti i slijepa djeca. U tijeku je edukacija specijalizirane instruktore koji će se baviti slijepom i hendikepiranom  djecom. Jedna akcija na Malom Lošinju je već provedena  uspješno i u njoj je sudjelovalo  šesnaestero slijepe djece.
Također, centar u otvoren u  Zadru bit će zadužen nekoliko  puta godišnje za organiziranje  ekoloških akcija čišćenja, edukacija ronjenja za mlade, a u  planu je i organiziranje akcija  dobrotvornog rada. Tijekom  zime tu su i druge akcije koje  imaju cilj popularizaciju ronjenja. Primjerice, svi oni parovi koji se odluče na iskustvo  ronjenja imat će ove zime posebnu pogodnost; dečko ili suprug plaćat će polovicu cijene  tečaja – 150 E, dok će njegova  bolja polovica tečaj dobiti besplatno.
Otvorenje su došle podržati  Curavićeva djevojka Nikolina  Pišek te njezina kći Hana.  Ugodno druženje proteklo je u  znaku mora, i to putem karakteristične plave boje kojom  su reflektori osvjetljavala prostorije centra. Uzvanici su vrijeme kratili u ugodnom ćaskanju ili pak isprobavajući delicije s bogatog švedskog stola,  a njihovu pažnju je plijenio i  kućni ljubimac Nikoline Pišek.