Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Igru briši, bodove piši

Autor: Roman Morović

26.10.2008. 23:00
Igru briši, bodove piši

Foto: Filip BRALA



Sve u svemu najvažnija su dva boda jer za nekoliko mjeseci, kada pogledamo omjer pobjeda i poraza i stanje na tablici, neće biti bitno s koliko smo razlike pobijedili koju utakmicu – kaže Stipčević


Zadar je pobijedio, zadržao treće mjesto na tablici regionalne lige i napravio još jedan koračić više u odnosu na Cibonu kada je u pitanju borba za Euroligu. To je ono najvažnije nakon subotnje utakmice s Heliosom.
– Bila je to jedna vrlo teška utakmica protiv jednog konstantno neugodnog i teškog protivnika za Zadar. Znamo da je Zadar protekle dvije sezone u Jazinama gubio od Heliosa, a znamo i za onaj incident od prije dvije sezone u Domžalama kada je isključeno nekoliko igrača tako da smo s njima uvijek imali teške utakmice. Oni igraju nešto drugačiju košarku od ostalih. Nemaju pravog centra nego igraju s dvije četvroke i to su sve fizički jaki igrači. Igraju dosta agresivno i to nam jednostavno ne odgovara – objasnio je Rok Stipčević zbog čega je baš Helios Zadranima svojevrsna “crna mačka”.
– Mi smo bili apsolutni favoriti u ovoj utakmici i znali smo da će, ako ne riješimo utakmicu do posljednje četvrtine, pritisak biti na nama. Isto tako i Helios je znao da će, ako uđe u završnicu u egalu, imati svoje šanse. Ipak, mi smo na kraju pokazali da smo iskusnija i kvalitetnija momčad i zasluženo smo pobijedili. Znali smo kako oni igraju i cijeli smo se tjedan na to pripremali tako da smo na kraju ipak uspjeli pobijediti. Sve u svemu najvažnija su dva boda jer za nekoliko mjeseci, kada pogledamo omjer pobjeda i poraza i stanje na tablici, neće biti bitno s koliko smo razlike pobijedili koju utakmicu – kaže Stipčević.
Pogled na tablicu NLB lige reći će kako je na vrhu neporaženi beogradski duo Partizan i Crvena zvezda, dok su stepenicu niže Zadar i podgorička Budućnost. Tek na osmome mjestu pronaći ćemo Cibonu koja je do sada sakupila već tri poraza, naspram jednog zadarskog.
– Sigurno da nam godi pogled na tablicu. Uvijek smo koncentrirani samo i isključivo na naše utakmice, ali nakon svega uvijek nam je drago vidjeti da je Cibona izgubila zato što je svaki njihov poraz jedan plus nama u utrci za Euroligu, naravno uz pretpostavku da mi pobijedimo. Sustav natjecanja je takav da se kroz regionalnu ligu može sakupiti najviše bodova i mi ćemo nastojati da upravo tu napravimo što veću razliku. Mislim da možemo biti zadovoljni trenutačnim stanjem na ljestvici, ali znamo da nas uskoro očekuje i nekoliko vrlo teških gostovanja s kojih moramo donijeti pokoju pobjedu – kaže Stipčević misleći pritom na vrlo teška gostovanja koja Zadrane uskoro očekuju u Vršcu, Podgorici i Beogradu (Crvena zvezda).
Prvo je na rasporedu gostovanje kod Hemofarma, a Zadar bi eventualnom pobjedom u Vršcu mogao napraviti dvije dobre stvari. Prva se odnosi naravno na dva osvojena boda, a druga na činjenicu da nakon te utakmice u Krešin dom stižu Krka i Zagreb što bi mogao biti znak za početak jedne lijepe serije pobjeda. A sjetimo se samo koliko je potrajala ona lanjska.
– Mi smo toga svjesni, ali isto tako znamo da se moramo jako dobro pripremiti za ono što nas očekuje u subotu u Vršcu. Hemofarm je vrlo neugodna momčad, pobijedili su Cibonu i vodili su Partizana dvadeset razlike, a na kraju izgubili samo pola koša. Uz to Vršac je i daleko putovanje, a i svi se mi dobro sjećamo poraza u polufinalu NLB lige prošle sezone tako da su nam na neki način sigurno ostali dužni – zaključio je Stipčević.


 U SRIJEDU DVOBOJ SA SPLITOM




Kada je u pitanju tjedni raspored košarkaša Zadra od ovoga tjedna trener Aco Petrović uveo je jednu novinu. U srijedu Zadrani putuju na Gripe gdje će sa Splitom odigrati prijateljsku utakmicu ne bi li se što bolje pripremili za ritam od dvije utakmice tjedno, koji ih očekuje kada započne Eurokup za nešto manje od mjesec dana. Iduće srijede Split će biti gost u Dvorani Krešimira Ćosića.
– Prošle godine nismo niti imali vremena za tu praksu, jer se NLB liga igrala u ritmu utorak-subota sve do početka ULEB kupa. Ovu smo sezonu započeli u ritmu jedne utakmice tjedno i trener nas sada želi uvesti u taj ritam od dvije utakmice tjedno što će nam kasnije, kada počne Eurokup, sigurno koristiti.