Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Vučević podnio ostavku, Datković ga tješio

Autor: Matej Lordanić

26.10.2008. 23:00
Vučević podnio ostavku, Datković ga tješio


Znali smo gdje trebamo zatvoriti njihove prilaze, a gdje im se možemo otvoriti – rekao je Datković


Konferenciju za novinare nakon utakmice Zadra i Hajduka obilježila je neopoziva ostavka trenera Splićana Gorana Vučevića. On se na takav potez odlučio zbog, kako kaže, loših rezultata.
– Čestitao bih treneru Datkoviću na zasluženoj pobjedi. Njegovi su igrači više željeli pobjedu i s te je strane sve korektno odrađeno i zasluženo. No, ono što je za vas mnogo zanimljivije je to da ja od sutra više neću biti trener Hajduka. Moji pomoćnici i ja smo odlučili podnijeti neopozivu ostavku. Glavni razlog su loši rezultati. Ostavka je neopoziva i nema nikakve šanse da promijenim svoju odluku – vrlo je sažet i konkretan bio Vučević. Rekao je Vučević još da u utakmici protiv Zadra “nije ništa valjalo”, ali “nade za Hajduk uvijek ima”. Na novinarsko pitanje je li ga Zadar možda iznenadio, Vučević je odgovorio:
Gorane, Gorane
– Zadar me nije previše iznenadio. Uvijek volim gledati stvari realno i zato ću reći da utakmica nije bila gledljiva. Zadar se više orijentirao na obranu, pokušavajući nas kazniti kroz kontre i polukontre. U tome su jednom i uspjeli, a utakmica je bila više borbena nego gledljiva.
Trener Zadra Ivica Datković je, razumljivo, bio puno zadovoljniji nakon utakmice, ali nije propustio pružiti podršku kolegi Vučeviću.
– Meni je kao Goranovom prijatelju sada teško, jer sam možda ja u jednom trenutku odigrao igru sudbine koja je njega dotaknula. Međutim, veličina je čovjeka i trenera podnijeti ostavku kada ne ide. No, moram priznati da sam i ja, kao i svi vi, ostao šokiran ovim. Gorane, nije nogomet počeo danas niti će završiti sutra i sretno ti ubuduće. Pravi si čovjek i radnik i to će doći na svoje – rekao je Datković, pa nastavio o utakmici:
– Analizirali smo igru Hajduka kroz pripreme za ovu utakmicu, naravno, uz pomoć određenog broja ljudi koji su mi u tome pomogli. Hajduk iz ove utakmice nije Hajduk kakav bi trebao izgledati. Splićani su imali problema, što se vidjelo i danas, jer nisu individualno bili jaki. Kao što je i Goran rekao, mi smo čekali svoju priliku, ne u svojem šesnaestercu, nego na njihovih 40 metara. Tu smo napravili dobar blok. Njihova zadnja i vezna linija nisu mogle adekvatno opskrbiti napadače loptama. Moram zahvaliti svojim igračima, odigrali su pravu utakmicu. Nije bilo lagano psihički ih podignuti i pokazati im da mogu. Kad sam došao i uvjeravao ih u to, bili su malo skeptični – govorio je Datković sav sretan zbog velike pobjede.
Nema slučajnosti
– Naša pobjeda nije plod slučajnosti, jer smo odigrali borbenu utakmicu. Doduše, ona nije bila toliko gledljiva, ali mi smo znali što hoćemo. Znali smo gdje trebamo zatvoriti njihove prilaze, a gdje im se možemo otvoriti. Ljubičić je pogodio za rezultat koji nama možda više treba nego Hajduku. Nije lagano pobijediti Hajduka, ali isplatilo nam se što smo ušli u utakmicu muški i agresivno. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i da momčad neće poletjeti. Zahvalio bih publici, igrao sam ovdje četiri godine i znam da im malo treba. Bez obzira što je navijača Hajduka u datom trenutku bilo više nego zadarskih, imali smo dobru podršku i samo ovako možemo vratiti navijače na tribine. Tražila se ulaznica više, i nadam se da ćemo, ako nastavimo dobro igrati, stalno imati krcat stadion. Vjerujem da ćemo gledateljima to vratiti pobjeđujući – zaključio je Datković.