Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pristiglo 25 prijedloga za javna priznanja

26.10.2010. 22:00
Pristiglo 25 prijedloga za javna priznanja


Otvaranje prijedloga očekuje se od kraja ovoga tjedna, kada bi se trebali sastati članovi Odbora za dodjelu javnih priznanja


Dvadeset i pet prijedloga je pristiglo za javna priznanja Grada Zadra za 2010. godinu. Otvaranje prijedloga očekuje se od kraja ovoga tjedna, kada bi se trebali sastati članovi Odbora za dodjelu javnih priznanja. Iako bi do sjednice Gradskog vijeća, na kojoj se tradicionalno usvajaju prijedlozi za pojedine nagrade Grada Zadra, imena ovogodišnjih laureata trebala bi ostati tajna, no ona najčešće prije vremena ipak izađu u javnost.
Podsjetimo, poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grad Zadra, oglašen je 20. rujna ove godine. Rok je istekao prije nekoliko dana, a ukupno je pristiglo 25 prijedloga. Inače, poziv je oglasio predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra Živko Kolega, temeljem Odluke o javnim priznanjima Grada Zadra. Njime su pozvane sve fizičke i pravne osobe da podnesu svoje prijedloge za proglašenje počasnim građaninom grada Zadra te za dodjelu Nagrade Grada Zadra za životno djelo, Nagrade Grada Zadra i Grba Grada Zadra.
Što se tiče prijedloga za proglašenje počasnim građaninom grada Zadra, mogu se predložiti fizičke osobe posebno zaslužne za promicanje vrijednosti demokratskog društva, položaja i ugleda grada Zadra i njegovih odnosa s drugim gradovima u zemlji i inozemstvu.
Za Nagradu Grada Zadra za životno djelo mogu se predložiti fizičke osobe dugotrajnog radnog vijeka za izvanredne rezultate, naročite uspjehe i najviše zasluge postignute na području znanosti, gospodarstva, kulture, zaštite i unapređivanja čovjekova okoliša, sporta, tehničke kulture, zdravstva i drugih javnih djelatnosti te za poticanje aktivnosti koje su tome usmjerene kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti. Prijedlozima za Grb Grada Zadra mogu se obuhvatiti građani, udruge, trgovačka društva, ustanove i druge pravne osobe za postignute uzorne uspjehe u radu, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.