Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Butić: Nastaviti uspješan niz

26.10.2011. 22:00
Butić: Nastaviti uspješan niz


Puni smo samopouzdanja i vratila nam se vjera, a pobjedom nad Dinamom napravili bi veliki posao te bi se primakli gornjem dijelu ljestvice – kaže Josip Butić, trener juniora


Nakon nešto lošijeg starta kadeti i juniori NK Zadra u posljednja tri kola bilježe uspjehe. Uspješan niz započeo je u Puli gdje su kadeti slavili s 3:1, a juniori 2:0, potom su kod kuće pobijedili Zagreb 1:0 i 2:0, a na zadnjem gostovanju u Splitu oba su sastava odigrala neriješeno, kadeti 2:2, a juniori 1:1. K tome treba dodati da su kadeti i prije četiri kola bili upješni pobijedivši kod kuće Rijeku rezultatom 2:0.
Sada je i pogled na ljestvicu puno ljepši pa su tako nakon deset kola kadeti točno u sredini, odnosno na 8. mjestu sa 14 bodova, dok juniori kreću prema sredini i trenutačno su na 12. mjestu sa 10 bodova. Trener juniora Josip Butić o njegovim  momcima kaže.
– U prvenstvo smo ušli možda i pod pritiskom i imperativom bodova, a eto, u zadnja tri kola imali smo dva boda u gostima i pobjedu kod kuće. Imamo uspješan niz te se nadam da ćemo ga nastaviti i u sljedećem kolu protiv Dinama. Trenutačno smo u dobroj formi što se odrazilo i rezultatski. I prije sam naglašavao kada nije bilo rezultata da nam igra nije bila toliko loša koliko nismo imali sreće u nekim situacijama, pogotovo u završnicama utakmica. Veseli me što smo igrali najviše utakmica u gostima, šest u na strani i četiri doma. Od te četiri utakmice igrali smo s dvije najkvalitetnije momčadi, Rijekom i Hajdukom.
Iduća je utakmica na rasporedu u ponedjeljak, a na Bagat stiže Dinamo.
– Dinamo nije trijumfalan kao prijašnjih sezona. Na domaćem terenu imamo šansu osokoljeni pozitivnim nizom. Nažalost, igrat ćemo bez dvojice igrača Ikića i Jurjevića koji su nakon žutih kartona “pocrvenili” te bez trojice igrača Anića, Potočnjaka i Blaževića koji su zbog ozljeda duže izvan stroja. Ipak, puni smo samopouzdanja i vratila nam se vjera, a pobjedom nad Dinamom napravili bi veliki posao te bi se primakli gornjem dijelu ljestvice – kaže Butić.