Godišnja nagrada paškom policajcu Mladenu Oguiću

Slika korisnika admin
Autor: 
Ivan JAMIČIĆ
Jučer je u Ministarstvu unutarnjih poslova upriličena svečanost dodjele godišnjih nagrada i zahvalnica MUP-a

Jučer je u Ministarstvu unutarnjih poslova upriličena svečanost dodjele godišnjih nagrada i zahvalnica MUP-a zaslužnim službenicima za 2011. godinu. Nagrade su dijeljene u tri  kategorije: nagrada za pojedinca, nagrada za skupinu te zahvalnica Ministarstva unutarnjih poslova. Nagrade je uručio ministar Tomislav Karamarko u pratnji članova izaslanstva Ministarstva unutarnjih poslova: državnog tajnika Ivice Buconjića, glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića, njegovih zamjenika Milijana Brkića i Dražena Viteza te načelnika Policijske uprave zagrebačke Tomislava Buterina.

Obraćajući se nagrađenima i čestitavši im na zasluženim nagradama u ime MUP-a i svoje osobno ime, ministar Karamarko je između ostalog naglasio kako je policija u posljednje dvije godine bila podvrgnuta doista teškim iskušenjima i velikim poslovima u svim segmentima policijskog rada, od održavanja javnog reda i mira pa do brojnih kriminalističkih poslova. Istaknuo je kako je posebno ponosan što je policija među najzaslužnijima što smo na vrijeme završili pregovore s Europskom unijom, poglavlje 23 u suradnji s Ministarstvom pravosuđa te poglavlje 24 koje je bilo izravno vezano za rad policije.

- Vi predstavljate najbolje od najboljih. Svojim ste radom prošle godine doprinijeli da naš rejting i dalje raste. Na tome vam zahvaljujem i čestitam, a naročito vašim obiteljima koje su vam bile velika podrška. Iskreno vam čestitam za sve što ste napravili i vjerujem da ste uzor i poticaj vašim kolegama te da ćete tako nastaviti i u svom daljnjem radu, na kraju je kazao ministar Karamarko.

Godišnja nagrada za pojedinca uručena je Nikoli Paiću i Mariju Mejdancu, policijskim službenicima PU osječko-baranjske za iznimnu hrabrost, odlučnost i nesebičnost prilikom spašavanja ljudskog života iz rijeke Drave u izuzetno nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Godišnje nagrade za skupinu uručene su između ostalih i Mladenu Oguiću, policijskom službeniku Policijske uprave zadarske, za iznimno osobno angažiranje, učinkovitost, profesionalnost i stručnost obavljanja policijskih zadaća u cilju sprječavanja počinjenja kaznenih djela i hvatanja njihovih počinitelja, a naročito iz područja zlouporabe opojnih droga.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno