Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Iz Zadra izravno za Karlsruhe

26.10.2011. 22:00
Iz Zadra izravno za Karlsruhe


Posjetitelji i hrvatski putnici mogu potući krizu birajući još niže cijene i nove uzbudljive linije u Njemačkoj, poručuju u Ryanairu


Irski Ryanair najavio je uvođenje još jedne nove linije prema Hrvatskoj, a radi se o poveznici između Zračne luke Zadar i Karlsruhe/Baden-Baden, koja se nalazi u njemačkoj saveznoj državi Baden-Württemberg. Na navedenoj liniji prometovat će se od 28. ožujka 2012. godine dva puta tjedno i to srijedom te nedjeljom.
Ovo je osma Ryanairova sezonska linija iz Zadra, a treća iz Njemačke, nakon zračne luke Frankfurt-Hahn i Düsseldorf-Weeze, a ukupno četrnaesta linija iz hrvatskih zračnih luka.
Ryanair je proslavio novu liniju za Zadar na način da je dao u prodaju milijun karata po cijeni od 9,99 eura za putovanje po Europi tijekom studenog, prosinca i siječnja. Navedene karte mogu se rezervirati najkasnije do ponoći 27. listopada. Prodaja karata Ryanairove nove linije za Karslruhe počela je jučer, 26. listopada i to na stranici www.ryanair.com.
– Mi smo oduševljeni pokretanjem još jedne nove niskotarifne linije za Zadar, najviše iz razloga ojačavanja hrvatskog turizma. Posjetitelji i hrvatski putnici mogu potući krizu birajući još niže cijene i nove uzbudljive linije u Njemačkoj. Sigurni smo da će karte biti rasprodane vrlo brzo pa predlažemo svim putnicima da ih rezerviraju odmah, poručuje Melissa Corrigan iz Ryanaira.
Na aerodromu Karlsruhe/Baden-Baden u Soellingenu, Michael O’Leary, predsjednik uprave Ryanaira, najavio je povećanje broja putnika sa 70 na 130 milijuna u sljedećih deset godina. Velike mogućnosti rasta vidi u Skandinaviji i Istočnoj Europi, zbog čega će kupiti i veliki broj aviona u sljedećih nekoliko godina, a vode se pregovori s američkim Boeingom i europskim Airbusom.
Ryanair je niskotarifni avioprijevoznik s preko 1.500 dnevnih letova iz 47 baza diljem svijeta. Upravlja flotom od 275 nova zrakoplova Boeing 737-800 s čvrstim narudžbama za 37 novih zrakoplova koji će biti isporučeni iduće godine. Trenutačno ima tim od preko 8.500 ljudi i očekuje se prijevoz od oko 75 milijuna putnika u tekućoj godini. U Europi su od njega veći tek Lufthansa (91 milijun putnika) i Southwest Airlines (88). Neto dobit kompanije u prošloj godini iznosila je 305,3 milijuna eura.