Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zaton među 32 top-kampa Europe

26.10.2011. 22:00
Zaton među 32 top-kampa Europe


Izvještavajući s Dana hrvatskog turizma, između ostalog, naveli smo i pobjednike, odnosno primatelje priznanja u kategoriji kampova u kojima je Zadarska županije ove godine snažno prepoznata.
Prenijeli smo informaciju organizatora i ceremonije dodjele pri čemu je među malim kampovima najbolji bio kamp Palme iz Kućišta na Pelješcu, drugi je bio kamp Adriatic iz Mokala na Pelješcu, a treći kamp Ulika iz Rovinja.
Među srednje velikim kampovima, najbolji je bio kamp Oaza mira iz Draga kod Pakoštana, drugi je bio kamp Vira s Hvara, a treći kamp Kozarica iz Pakoštana.
Od velikih kampova najbolji je kamp Straško iz Novalje na Pagu, slijedi kamp Solaris iz naselja Solaris pokraj Šibenika, a treći je kamp Bi-Village iz Fažane.
No, u samoj organizaciji nije priopćeno ono što je naknadno novinarima dostavio Hrvatski autoklub.
Kao i prethodne godine, tri kampa koji su tijekom ranijih testiranja svojom kvalitetom bili kontinuirano u vrhu osvojili su posebna priznanja. To su kamp Zaton pokraj Zadra, kamp Politin s otoka Krka i kamp Jasenovo iz Žaborića pokraj Šibenika. Informaciju svakako valja prenijeti i zbog činjenice da je kamp Zaton u sklopu TN Zaton zadarskog Turisthotela međunarodno najnagrađivaniji kamp u Hrvatskoj pa je i ove godine (četvrte za redom) među 32 top-kampa Europe.
Kamping inače čini 24 posto svih turističkih noćenja u Hrvatskoj, s puno prostora za napredak, jer je tek osma na listi zemalja prema ostvarenim noćenjima. Do kraja kolovoza u Hrvatskoj je zabilježeno 13,46 milijuna noćenja kampista ili 753.000 više nego u isto vrijeme lani. Ova godina je najbolja u kamping sektoru, a najčešći gosti su Nijemci, Slovenci i Nizozemci.
Kampisti koji posjećuju hrvatsku prosječno su stari 47 godina, s višom ili visokom stručnom spremom, a njih 76% ima primanja viša od 1.500 eura.


“Zlatne plakete” najuspješnijima


Na 2. svečanoj proširenoj sjednici Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar, koja će se održati danas u hotelu Kolovare, bit će uručene nagrade najuspješnijim ovdašnjim tvrtkama.
Nagrade – “Zlatne plakete” pandan su Zlatnoj kuni – nacionalnoj nagradi za najuspješnije. Uspješnost se mjeri u gotovo 18 parametara temeljem podataka po završnim računima tvrtki dostavljenih Fini.
Podaci se odnose na 2010. godinu koja je kako znamo, bila krizna, ali je i u njoj bilo uspješnih tvrtki.
Dodjeli ovih priznanja u tri kategorije (male, srednje i velike tvrtke) prethodit će dodjela posebnih priznanja Hrvatske gospodarske komore poduzećima za obljetnice višegodišnjeg uspješnog djelovanja.