Borik sa 2,8 milijuna kuna gubitka

Slika korisnika admin
Borik već godinama akumulira gubitke te ima visoku zaduženost

Suprotno dosadašnjoj praksi Borik d.d. prvo je od dioničkih društava s područja Zadarske županije čije dionice kotiraju na Zagrebačkoj burzi, a koje je podnijelo izvješće o devetomjesečnim rezultatima.

Po njima je Borik ostvario poslovni prihod od 87,3 milijuna kuna, gotovo identičan lanjskom u istom razdoblju.

Istovremeno 89,6 milijuna bili su ukupni prihodi, a ukupni rashodi iznosili su 92,4 milijuna kuna .

Time je ukupan rezultat devetomjesečja značio minus od 2,8 mlijuna kuna. Treći ključni turistički kvartal iznos je u prihodima 57 milijuna kuna ili oko tri milijuna više od lanjskog, ali je u ovom ključnom razdoblju rashod iznosio 40,9 milijuna kuna. Tako je u ovom vršnom turističkom razdoblju tekuće poslovanje značilo 16 milijuna kuna dobiti. U tom razdoblju financijski rashodi iznosili su pet mlijuna kuna. No u zbiru devet mjeseci ti su rashodi zbog   vraćanja prethodnih zaduženja iznosili 15,3 milijuna kuna te su zbog toga ukupni rezultati negativni. Tako, ili gore, će ostati do kraja godine jer u turizmu je zadnji kvartal težak i u Hrvatskoj gotovo redovito gubitaški.

Borik već godinama akumulira gubitke te ima visoku zaduženost. Uskoro se očekuju vedriji izvještaji Ilirije i Turishotela koji redovito iskazuju dobit, Turisthotel posljednjih godina i najveću u Zadarskoj županiji.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno