Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nije šala – derbi neporaženih!

Autor: Šime Ćurko

26.10.2012. 22:00
Nije šala – derbi neporaženih!

Foto: Marin GOSPIĆ



Na Višnjiku, ipak nemaju mnogo iluzija u pozitivan rezultat u ogledu sa Šibenčankama


Na Višnjiku nisu potpisali poraz unaprijed, ali…
– Za nas ove sezone u ligi ima mnogo važnijih utakmica od ove koje nas očekuje sa Jollyjem. Iskreno, teško je očekivati da će utakmica ponuditi neke rezultatske dvojbe – kaže Marija Mazija, trenerica košarkašica Zadra pred dvoboj 3. kola A-1 lige. Na Višnjik dolazi Jolly, sastav koji je do prije 4-5 nekoliko godina dominirao domaćim natjecanjima. Tada je u višu razinu ubacio Gospić koji je Šibenčankama u posljednje četiri godine odnio sve domaće trofeje. Ipak, Jolly je i danas razred iznad Zadra i veliki je favorit u susjedskom derbiju.
– Od svojih igračica očekujem hrabru i čvrstu utakmicu, a sve više od toga bila bi prava senzacija. Jolly nam je dobra prilika za pripremu za utakmice koje dolaze. Tako smo igrali i prošle sezone u dvobojima s ekipama koje su znatno jače od nas. Uostalom, pred početak sezone nedostajalo nam je trening utakmica. Međutim, nismo ekipa koja se može trošiti gdje god stigne već u tom dijelu moramo biti jako racionalni.
I Zadar i Jolly u prva dva kola imaju isto toliko pobjeda. Tako je susjedski derbi posao i – ligaški derbi.
– S dvije pobjede protiv Raguse i Agrama dobili smo veliki vjetar u leđa i na tom optimizmu idemo prema nastavku sezone. Jasno je i da će doći porazi, ali uspjesi na početku sezone skinuli su pritisak s ekipe – zaključuje Mazija.
Raspored 3. kola: Zadar – Jolly JBS (subota, 16 sati), Novi Zagreb – Split, Medveščak – Gospić, Trešnjevka 2009 – Pleter, Studenac Omiš – Rockwool Pula, PGM Ragusa – Agram-ZG.
Od kada se 2006. vratio u A-1 ligu Zadar nikada nakon dva kola nije imao dvije pobjede. Pet puta ekipa s Višnjika u prva dva kola imala je polovičan učinak, a u sezoni 2010./11. Zadranke su obje utakmice izgubile.