Josipović: Treba pomoći otočanima da se bolje povežu s kopnom

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Predizborna kampanja za mjesto predsjednika ili predsjednice Republike Hrvatske još ni izbliza nije službeno počela, izbori će biti tek krajem ove ili početkom sljedeće godine, a predsjednički kandidati već se trude biti na sve strane.

Tako je aktualni predsjednik RH Ivo Josipović, nakon što je u subotu bio na Biograd Boat Showu, jučerašnje poslijepodne proveo na otoku Pašmanu.

Na pitanja je odgovarao u zavjetrini restorana Sovinje gdje se na ljetnoj terasi, na zubatom suncu, zajedno s načelnikom Goranom Mušćetom i njegovim suradnicima, uz pjesmu KUD-a Kunjke, fritule i kavu družio s mještanima.

- Ovdje su ljudi uspješni ribari, turistički djelatnici i treba im pomoći po pitanju komunikacije s kopnom. Znamo da otoci imaju taj problem i treba nam povoljno rješenje, naglasio je Josipović.

U nastavku boravka na otoku, predsjedniku Josipović domaćin je bio načelnik Pašmana, Andro Magić. U općinskoj vijećnici susreo se s predsjednicima mjesnih odbora te posjetio prigodne izložbene štandove 14 dobitnika oznake "Hrvatski otočni proizvod" Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova. Riječ je o 14 nositelja oznake HOP s otoka Pašmana, a njih osam je iz Tkona.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno