Sabolić bez Akcije mladih, ali uz pomoć HSP AS-a "pritisnula" gradske čelnike

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Građani Zadra početkom studenog imat će prilike čuti jednu malo konstruktivniju sjednicu Gradskog vijeća, jer inicijatori, lokalni Reformisti, očekuju konsenzus oko predložene teme.

Riječ je o tematskoj sjednici GV-a sazvanoj za 10. studenog na zahtjev gradske vijećnice Reformista, Vesne Sabolić, sa samo jednom točkom dnevnog reda - "Rasprava o razvoju turizma grada Zadra". Vladajući HDZ sjednicu je morao sazvati sjednicu s obzirom da je Sabolić uspjela prikupiti potreban broj potpisa, trećinu od ukupno 31 vijećnika - odnosno 13 potpisa.

Zanimljivo je da među potpisnicima nisu samo oporbeni vijećnici, a na listi od 13 imena našli su se i Teo Boban te Ana Ivičić iz redova HSP-a Ante Starčevića, inače HDZ-ova koalicijskog partnera.

Da sjednica ne bi postala dijelom predizborne kampanje, u Gradu su je zakazali u terminu nakon parlamentarnih izbora, a Vesna Sabolić kaže kako je na zahtjev za sjednicu o turizmu nije navelo prikupljanje bodova u predizbornoj kampanji, nego činjenica da je Zadar po turističkim rezultatima pao ispod Splita i Šibenika. Za Sabolić to je alarmantan podatak te treba hitno početi raditi na strategiji zadarskog turizma kako nam se ova važna gospodarska grana ne bi razvijala stihijski.

Sabolić vjeruje da bi dobila i potpise HDZ-ovih vijećnika da ih je zatražila, ali je prikupila dovoljan broj, te se HDZ-ovcima nije ni obratila. Ptpis su joj dali svi SDP-ovi vijećnici, osim Željka Mikina koji je bio odsutan na srpanjskoj sjednici kada ih je prikupljala.

- Odbili su me jedino u Akciji mladih, a ne znam zašto - rekla je Sabolić

Inicijativu gradske vijećnice Vesne Sabolić za sazivanje sjednice GV-a o turizmu te njenu izjavu da su Zadar pretekli Split i Šibenik, za Zadarski list komentirao je Zvonko Šupe, direktor TZ Grada, koji je ovom inicijativom ostao šokiran.

- Reći ću vam što o tome mislim, ali vas molim da to i napišete jer sam umoran od lažnih stručnjaka koji nam govore kako treba raditi u turizmu. Da su nas pretekli Split i Šibenik? Ma, koje su to gluposti! Evo vam ekskluzivni podatak, u ponedjeljak smo prešli milijun i pol noćenja, čekamo detaljne podatke o noćenjima za objaviti tu vijest, ali ću to vama reći ekskluzivno zbog lupetanja gospođe Sabolić. Zato ovim putem molim gospođu Sabolić neka se prije obrati nama u Turističkoj zajednici za sve podatke prije nego počne pričati gluposti. I ministar Lorencin nam je stalno tu, dolaze i drugi turistički dužnosnici, a što ona misli, da dolaze jer smo nazadovali? Pa, zna se što je Zadar za hrvatski turizam, mi smo perjanica! Sramota je ovako obmanjivati javnost i tražiti neke sjednice zbog strategije razvoja turizma, i to od osobe koja radi u Elektri i s turizmom veze nema - kaže Šupe.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Turizam ide velikim korakom a g Šupe je za mene osobno veliki radnik,znalac i profesionalac.Bilo bi jako dobro da je takvih ljudi što više.