Silba: Vrata Dalmacije predsjednika će birati 2016. godine

Slika korisnika admin
Autor: 
Ante VIDOVIĆ
Silba bez mjesnog odbora

Već gotovo godinu dana na otoku Silbi nemamo Mjesni odbor. Bilo nam je rečeno i obećano da će novi izbori za naš MO biti održani zajedno s predstojećim parlamentarnim izborima 8. studenog ove godine, međutim, od toga izgleda ništa jer ako je suditi prema posljednjim informacijama, to se odgađa za sljedeću godinu zbog nedostatka novca u gradskom proračunu - požalio se Davor Babić, mještanin i predsjednik Društva za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe.

Babić je još naglasio kako je malo čudno da Gradu nije u interesu da se izabere silbenjski MO jer bi to značajno olakšalo međusobnu komunikaciju, ali i suradnju.

Treba li na otoku zabraniti i vožnju biciklima?

- Lani u listopadu naš predsjednik MO, gospodin Nenad Burić podnio je neopozivu ostavku na svoju dužnost jer nije naišao na podršku i razumijevanje. On je naime, smatrao kako na otoku treba zabraniti vožnju biciklima, osobito u vrijeme ljetne sezone kada je na Silbi i preko šest tisuća ljudi i jako puno male djece. Nakon toga ostavku su dali i drugi članovi. Svi, osim jednoga. No na takav način niti jedan mjesni odbor ne može funkcionirati - zaključio je Davor Babić.

Smatra kako Silba kao otok koji i administrativno pripada Gradu Zadru, nije tako mali i beznačajni otok te da svakako nije dobro da nema Mjesni odbor preko kojega otočani mogu komunicirati s Gradom i rješavati svoje probleme kojih, kako je rekao Babić, ima dosta kao i na svakom našem otoku, osobito udaljenijem.

Pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove Grada Zadra, Dolores Grdović Kalmeta pojasnila je kako Mjesni odbor Silbe nije raspušten već je natpolovična većina njegovih članova podnijela ostavke u ožujku ove godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno