Uređeno i novo parkiralište s istočne strane groblja

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

 Idući tjedan, u utorak i srijedu, su blagdani Svih svetih i Dušni dan. Dani su to prisjećanja na drage pokojnike, među kojima su i oni koji su poginuli za domovinu. Kako bi se posjetitelji s ljubavlju i poštovanjem u dostojanstvenom okruženju prisjetili svojih dragih, djelatnici Komunalnog poduzeća Zlatna luka Sukošan d.o.o., koje upravlja s grobljima i mrtvačnicama u Sukošanu i Gorici, rade posljednje radove na uređenju groblja.

- Tijekom cijele godine radovi se izvode unutar i izvan groblja. Ovih dana dodatno uređujemo okoliš, glavne putove i uz grobnice, kosimo travu, šišamo čemprese, rekao je Mile Ročak, direktor komunalnog poduzeća.

Groblje u Sukošanu, zajedničko groblje Sukošana i Debeljaka, ima 911 grobnica, a groblje u Gorici, zajedničko groblje Gorice, Glavice, Raštana Gornjih, Raštana Donjih, Tičeva i Veterinca, ima 407 grobnica.

- Pozivamo sve vlasnike grobnica da pored grobnica uklone vaze, boce, krpe, stare križeve i sve ostale predmete jer će ih u protivnom ukloniti komunalni djelatnici, upozorio je Ročak.

Pritom dodaje kako ljepota groblja potiče Sukošance, Debeljačane Goričane, Glavičane, Rašatnce i druge da grobove čiste i ukrašavaju cvijećem, sudjelujući na taj način u stvaranju jednih od najljepših groblja u zadarskom okruženju.

- Uklonite sve predmete uz grobnice, zasebno odvajajte bio i plastični otpad u već postavljenje kante, kako bi groblja u Sukošanu i Goricu bila još ljepša, pozvao je direktor.

U Sukošanu je uređeno veliko parkiralište izvan južne strane groblja, a ovih dana uredilo se i tamponiralo parkiralište i na istočnoj strani nasuprot groblja.

- U Gorici se također planira graditi još jedno parkiralište, ali je to u nadležnosti Općine Sukošan, koja će ubrzo započeti razgovore s privatnim vlasnicima oko kupnje potrebnog zemljišta, najavio je Ročak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno