Skoro 900 FEAD paketa najugroženijima

Slika korisnika valentinam
U ponedjeljak podjela pomoći zadarskog Crvenog križa
Paket je težak oko 10 kilograma i dobro će doći najpotrebitijima, rekao je Bore Galac, ravnatelj zadarskog Crvenog križa
Podjela paketa trajat će do 17. studenog 2017. godine u skladištu Crvenog križa na Relji

Zadarsko društvo Crvenog križa obavještava kako u ponedjeljak 30. listopada 2017. počinje četvrta podjela humanitarnih paketa  FEAD projekta za potrebite. Podjela će trajati do 17. studenog 2017. godine, a odvijat će se radnim danom u jutarnjim satima od 8.30 do 11.30 sati  u skladištu Crvenog križa na Relji.

 - Radi se o novom ciklusu podjele paketa u kojima su osnovni  prehrambeni proizvodi - brašno, šećer, sol, ulje, tjestenina, riža i slično.  Paket je težak oko 10 kilograma i dobro će doći najpotrebitijima, rekao je  Bore Galac, ravnatelj zadarskog Crvenog križa. Istaknuo je kako su do sada imali između 800 i 900 osoba koje su uključene u dobijanje paketa,  koji su se dijelili u tri ciklusa. Dodao je kako se mogu uključiti i nove osobe kojima treba pomoć ukoliko zadovoljavaju uvjete. A uvjeti za dobijanje paketa su da je osoba u evidenciji Centra za socijalnu skrb te da je  korisnik minimalne naknade. Pakete dobijaju i članovi njihove obitelji,  tako da ukoliko obitelj ima četiri člana, ima pravo na četiri paketa.

Također, pravo na paket mogu ostvariti i osobe s niskim primanjima,  kao što su umirovljenici. U slučaju da su samci trebaju imati primanja  do 1.500 kuna, ili ukoliko se radi o paru, do 2.000 kuna.

 - Ovo su najčešće kategorije korisnika koji dobijaju pakete i kojima ova  pomoć jako puno znači, zbog čega se nadam da će se program nastaviti i  u sljedećoj godini, rekao je Galac. Istaknuo je kako nekim članovima koji  žive u obližnjim općinama odvoze pakete kako oni ne bi morali trošiti za  autobusnu kartu do Zadra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno