Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

FOTOGALERIJA: Silni Polini do prvog mjesta

28.10.2018. 16:10
FOTOGALERIJA: Silni  Polini do  prvog  mjesta


Frane Vukić, novinar i urednik u Zadarskom listu, 6. travnja  2008. poginuo je u prometnoj nesreći. Desetu godinu zaredom njegova  majka Senka, sestra Ana, prijatelji, predstavnici Općine Vrsi, okupili su se  na vrškom groblju kako bismo se zajedno sjetili našeg Frane, koji je svojim pristupom poslu pokazivao kako je život važniji od okvira novinarskih formi, uredničkih procjena, svakodnevnog trčanja za (polu)informacijama kako netko ne bi nešto objavio prije… Jednostavno, za Franu je  posao bio važan, ali ne i najvažniji.
Mnogo toga se promijenilo u našoj redakciji u zadnjem desetljeću, neki su otišli, neki su se vratili, neki novi su došli. Ali za Franu svi znaju,  premda ga mnogi nisu upoznali. I ove godine odigran je malonogometni  turnir na vrškom igralištu Gusterna gdje su nastupile tri momčadi. Zadarski list, pojačan Franinim prijateljima, izravno je ušao u finale, a dva  domaća sastava međusobno su odlučivala o drugom finalistu. Bio je to  dvoboj Jadrana Vrsi i mlade momčadi koja se nazvala Polini u čast Ivanu  Milutinu, mladiću koji je prošlo ljeto poginuo u prometnoj nesreći.  Okršaj Vršana donio je neizvjestan dvoboj u kojem je Jadran na poluvremenu vodio 4:3. No, mladost Polinija se rastrčala u drugom poluvremenu i pobijedila 6:4, uz dva gola u završnici Davida Bukve.
Desetak minuta finala gledali smo izjednačenu borbu, a onda je Polini  poveo 2:0. Početkom drugog poluvremena je 3:0, ali nema predaje za  „novinare“ koji smanjuju na 3:2. Polini diže ritam i vodi 5:2, Zadarski list  se približava na 5:4, Sinovčić tada pogađa gredu koja je spriječila potpuni povratak u utakmicu. I onda Roko Predovan sve rješava svojim prvim  golom na utakmici… Za Polini je zaigrao i desetogodišnji Matej Rončević.  Ima simbolike u tom broju deset.
Naš Davor Bajlo nije propustio ni ovu obljetnicu te je sudački posao  odradio po svim propisima. Nekima neobično autoritativan za ovakvu  utakmicu, ali da je više takvih nenametljivih, kao i sudaca koji pravdu dijele kako pravila igre traže, bilo bi manje problema u nogometu. U Vrsima su jučer bili i naši Zvonko i Božena Kucelin, Mare Knežević…


Momčadi
Polini: Šime Mrkela, Ante Nemarić, Roko Predovan, Robert Olić, David Pilato, David Bukva, Marko Rončević, Matej Rončević.
Zadarski list i prijatelji: Roman Morović, Alan Sinovčić, Zvonimir Brzić, Andrija  Dešpoja, Ante Tolić, Šime Ćurko, Drago Bajković, Viktor Bogut.
Jadran Vrsi: Ivan Ninčević, Stipe Predovan, Stipe Božić, Luka Perinić, Mate Papić, Krešo Ćošić.


Rezultati
Polufinale: Polini – Jadran Vrsi 6:4 (David Bukva 2, David Pilato, Roko Predovan,  Robert Olić, – David Bukva – ag, Mate Genda, Ivan Ninčević, Mate Papić); finale:  Polini – Zadarski list i prijatelji 6:4 (Ante Nemarić 2, David Pilato, Robert Olić, Marko Rončević, Roko Predovan – Roman Morović 2, Ante Tolić, Alan Sinovčić).