Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ignoriranje prometnih znakova i vožnja u suprotnom smjeru

27.10.2018. 16:05
Ignoriranje prometnih znakova i vožnja u suprotnom smjeru


Ovih dana u ovoj ulici vlada apsolutna ludnica. Ljudi uopće ne gledaju prometne znakove već voze svakako, ulaze u suprotni smjer, ne žele se okrenuti i vratiti drugom cestom. Skoro se dogodilo i nekoliko sudara. Bila je i policija jutros, ali nisu uspjeli pohvatati brojne prekršitelje, započela je s nevjerojatnom pričom o prometnom kolapsu u Ulici Eugena Kvaternika kod Casa Popolare na Relji jedna od stanarki ispod čijeg se prozora svakodnevno vide nevjerojatni prizori brojnih kršenja prometnih pravila.
Riječ je o ulici u koju je početkom listopada s Ulice Ante Starčevića prebačen promet i autobusna stanica za gradski promet. Prebacivanjem prometa jedan dio trake zauzela su autobusna stajališta, dok je drugom trakom organiziran promet u jednom smjeru i to iz Nikole Šubića Zrinskog prema Zrinsko-frankopanskoj.
U Zrinsko-frankopanskoj su stoga postavljeni i znakovi koji, međutim, pokazuju zabranu skretanja samo na lijevo, odnosno prema Ulici Franje Tuđmana, ali ne i zabranu skretanja u desno, odnosno u spornu Ulicu Eugena Kvaternika.
Možda upravo ovo buni velik broj vozača koji vide da ne smiju skrenuti ulijevo i krenu dalje pa tek skrenuvši udesno naiđu na znak zabrane prometa. Međutim, sada su već u samom raskrižju te nemaju kamo nego ili naprijed u prekršaj ili se okretati u samom raskrižju i vratiti se odakle su došli.
– Svakodnevno smo ovdje i gledamo što se događa. Svako malo netko izignorira prometni znak i uđe u ulicu u suprotnom smjeru. Još se i ljute jer ih ovi iz drugog smjera ne puštaju naprijed. Vrhunac bezobrazluka je bio kad je jedan vozač kamp prikolice ušao u suprotni smjer te je naišao na auto iz drugog smjera koje se nije moglo nigdje maknuti jer su pored autobusi. Onda je vozač popeo kamp prikolicu na pločnik i tako se provozao dalje, ispričale su nam dvije gospođe koje rade u neposrednoj blizini raskrižja, a koje su htjele ostati anonimne. Kažu da svako malo netko napravi prekršaj pa često i vozači autobusa moraju intervenirati jer zbog nesavjesnih vozača ne mogu voziti.
I sami smo se uvjerili u nered i nekulturu vozača pa je tako, u desetak minuta, koliko smo bili na spomenutom raskrižju, u suprotni pravac krenulo desetak vozača. Za vrijeme našeg boravka tamo nije bilo prometne policije, a vjerujemo da bi se policijska blagajna dobro napunila zbog brojnih prekršitelja.